Illustrasjonsfoto: Fotolia
Illustrasjonsfoto: Fotolia
Rene av hjertet
Del
«Salige er de rene av hjertet, for de skal se Gud.» Matt. 5,8.

På et skip som seilte mellom India og England, var det blant passasjerene en offiser og en prest. Offiseren drev ofte litt gjøn med presten på grunn av hans tro på Gud. En morgen stod ­offiseren med kikkerten for øynene og ­stirret opp mot himmelen.

«Hva ser du oppmerksomt etter i dag?», spør presten. Offiseren svarte spottende, «Jeg forsøker å få øye på den Gud som du alltid snakker om, men det er ikke ­mulig å finne ham.» «Det forstår jeg godt», bemerket presten ganske stille, «for Guds ord sier nokså klart at det bare er de rene av hjertet som skal se Gud.» Et sant og klokt svar!

«Sett meg så jeg ser deg, Jesus, i ditt guddomsord. Tal til meg og la meg høre du i Ordet bor!

Sett meg så jeg ser deg, Jesus, Still deg foran meg, Så at mine trette øyne Hvile kan på deg!

Sett meg så jeg ser deg, Jesus, På ditt kors opphengt, Blodig, såret, tornekronet, Spyttet på, hudflengt!» Jonas Pettersen

Presten svar gjør det nødvendig for oss å be nettopp denne så ­sentrale bønnesangen. Vi skal få se Gud og oppleve det frelses­verket som Jesus har fullbrakt.

«Salige er de rene av hjertet, for de skal se Gud.» Matt. 5,8. «Jesus sier til henne: «Sa jeg deg ikke at hvis du tror, skal du se Guds herlighet?» Joh. 11,40.