Illustrasjonsbilde: Hartwig HKD/CC/Flickr

Penger må ikke styre livet

«La ikke kjærlighet til penger styre livet, men nøy dere med det dere har. For Gud har sagt: Jeg svikter deg ikke og forlater deg ikke.» Hebr. 13,5.

Det finnes mange som aldri blir fornøyde. Man søker etter stadig mer penger og flere ting som kan kjøpes for penger. De materielle verdiene betyr så altfor mye.

Det er farlig å ha det på den måten. Det er bedre å være tilfreds med det en har. Det heter jo, «Gudsfrykt med nøysomhet er en stor vinning».

Artikkelen fortsetter under annonsen.

C. H. Spurgeon har sagt:

«Når folk får mer enn de trenger til sitt daglige behov, vil rikdommen lett følges av gjerrighetens tørr-råte eller hjerteløshetens gift. Får derimot Guds velsignelse hvile over det hele, vil det gå slik:

Måtehold ordner da med inntekten, gavmildhet bestemmer over utgiftene, takknemlighet helliger anvendelsen, og lovprisning forstørrer gleden ved å eie.»

Det finnes dem som bare lever og ånder i rikdom og overflod, uten særlig tanke på at det også finnes andre verdier. At livet også har en åndelig dimensjon.

Bibelen forteller om en bonde med store avlinger. Så stor var avlingen at han hadde behov for å bygge større låve. Han kunne virkelig slå seg til ro og nyte livet. Men han hadde glemt at det hele brått kunne ta slutt.

«Hvem skal så ha det du har samlet?»

«For du kan ingen ting ta med deg dit du går –.» C. Vreeswijk.

Bonden hadde glemt at det finnes en større og viktigere rikdom. Troen på Jesus og evig liv!

Artikkelen fortsetter under annonsen.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Innlegg av Dagen.

Les også
En rett faste
Les også
Lovsanger i natten
Les også
Hold ut!
Les også
Beskyttet av Guds rettferdighet
Les også
Ekteskapelige forbrytelser