«Jeg blir stadig grepet av å se hvilken stor sangglede som skapes i mennesker som blir kristne.» Illustrasjonsfoto: Geoffrey Froment/CC/Flickr

Lovsyng Gud

«Halleluja! Lovsyng Gud i hans helligdom! Lov ham i hans mektige hvelving. Lov ham for hans storverk. Lov ham for hans store velde. – Alt som har ånde, skal love Herren. Halleluja!» Salme 150.

Slik slutter Salmenes bok, med et mektig og rungende halleluja som fyller Guds helligdom på jorden. Og det fra alle steder, gjennom alle tider. Vi bør også lovsynge ham for hans store og mektige gjerninger, hans skapergjerninger er utallige, og hans frelsesgjerninger er ufattelige i storhet og herlighet. Og Gud selv er større enn alle sine gjerninger, derfor «lov ham for hans store velde».

For at lovsangen skal bli fulltonende må alle instrumenter klinge med for virkelig å løfte sangen. Halleluja! Slik toner Salmenes bok og Davids salmer ut. Og det er min bønn at jeg gjennom min lille livshistorie og tjeneste for Herren også må tone ut på samme måte.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Jeg blir stadig grepet av å se hvilken stor sangglede som skapes i mennesker som blir kristne. Vi ser det blant annet i Evangeliesentrene, og lignende virksomheter. De synger om det nye livet i Jesus. En får en ny sang i hjerte og munn. Sann og ekte åndelig sang er en sang om Gud, for Guds ansikt og til hans ære.

Sangen skal omhandle Guds store gjerninger til vår frelse. Det står mye i Bibelen om sangen til Herrens ære og pris. Å synge om Jesus og frelsen er også et sterkt vitnesbyrd for verden. Og på søndag kan vi igjen være med i Marias lovsang.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Post by Dagen.

Les også
«Vær meg nådig, Gud»
Les også
Å be rett
Les også
Dine ord skaper
Les også
Glem ikke Gud
Les også
En kirke i forfall?