Foto: Fotolia
Foto: Fotolia
Legg øret til
Del
Et hørende øre er en Guds gave. Da kan Ordet om Jesus få gjøre sin gjerning, og skape glede og takknemlighet i hjerte og sinn.

Mange legger tilsynelatende det døve øret til for den Gud som har skapt oss alle og som vil at vi skal leve våre liv i tro og tillit til Ham. Man er døv for den Guds Ånd som taler til menneskehjertene og søker etter oss for å overbevise om synd og nåde.

Tungen følger øret, og er øret døvt, blir tungen stum. Enhver taler det man hører. Den som bare hører denne verdens røster, taler gjerne bare om denne verden. I en mediefokusert verden mottar vi stadig flere inntrykk både gjennom øyne og ører. Og vi lar oss påvirke av økende uro og larm i hverdagen. Vi må søke stillheten, og legge øret til, slik at Guds stemme kan få trenge igjennom. «Vend øret hit og kom til meg. Hør, så skal dere leve!», innbyr Herren. Jesaja 55,11 Jesus griper inn i menneskers liv både når det gjelder den legemlige og åndelige hørsel.

«Du som veien er og livet, deg vi har vårt håndslag givet. Deg det er på hvem vi tror. Mellom alle verdens røster bare din er den som trøster. Led oss i ditt hyrdespor. – Gi at deg vi følger etter, styrk de små, de svake krefter. Bøy vår vilje, smelt vår tross. La ditt navn i hjertet brennes, så ved deg vi her må kjennes, og du hist må kjenne oss!» Christian Richardt.

Et hørende øre er en Guds gave. Da kan Ordet om Jesus få gjøre sin gjerning, og skape glede og takknemlighet i hjerte og sinn.