Illustrasjonsfoto: Steve Halam
...
Illustrasjonsfoto: Steve Halama/Unsplash
Legen
Del
Å bli kristen er å snu. Men det skjer i møte med denne spesielle legen.

Fariseerne og de skrif tlærde blant dem murret og sa til disiplene: «Hvorfor spiser og drikker dere sammen med tollere og syndere?» Men Jesus svarte dem: «Det er ikke de friske som trenger lege, men de syke. Jeg er ikke kommet for å kalle rettferdige, men syndere til omvendelse.» 
Lukas 5:30–32

Så ofte virker det motsatt. At Jesus er de friskes lege. At han og dem er så enige, at de syke ikke slipper til. Derfor er det så godt å høre ham si dette.

Jeg har ofte lurt på hvor Jesus ville vært å finne, om han vandret fysisk på jorda i dag. Ganske ofte på de «feile» stedene, og med de «feile» folkene? Han tålte et dårlig rykte, for å møte dem han var kommet for. Han er fremdeles slik.

Jeg er stadig fascinert over hvordan «alle tollerne og synderne holdt seg nær til Jesus for å høre ham». (Luk 15:1) Denne legen er tydelig, likevel ville de være nær ham.

Føler du deg som en slik synder, og synes at legen forsvinner inn mellom de friske, så har du rett på ham. Det er deg han har kommet for. Det har du hans egne ord på. Men forvent at livet ditt kan bli forvandlet.

Å bli kristen er å snu. Men det skjer i møte med denne spesielle legen. Kuren er han selv, og en overveldende nåde som ikke lar deg være der du var.