Illustrasjonsfoto: Fotolia.com
Illustrasjonsfoto: Foto: Fotolia.com
Jesusfans eller etterfølgere?
Del
Vår kjærlighet til Jesus skal vise seg i at vi er villige til å følge Ham. Derfor kan vi ikke stille oss likegyldige til Bibelens Ord.

At filmskuespillere og sangere har sine «fans» er ikke noe nytt, og aldri har det vært så mange fanklubber som i vår tid. 
Opprinnelig er fans en forkortelse for «fanatics», og vi har også hørt uttrykk som fotballfanatiker, Elvisfanatiker, sportsfanatiker og lignende. 


Vel kan det være at folk smiler litt av en del av de mest fanatiske også i disse sammenhengende, men å være fanatisk i kristen sammenheng er etterhvert blitt et skjellsord. Et skjellsord som lett brukes mot bibeltro kristne.

Men Jesus har ikke kalt oss til å bare være interessert og begeistret for Ham. Vår kjærlighet til Jesus skal vise seg i at vi er villige til å følge Ham. Derfor kan vi ikke stille oss likegyldige til Bibelens Ord.

Gjør vi det, blir vi som de som Bibelen skildrer i Esekiel 33:32: 
«Se, du er for dem som en som synger kjærlighetsviser, en som har vakker røst og er dyktig til å spille instrument. De hører dine ord, men de lever ikke etter dem.» 
Fans gjør som de vil. 


Men Jesu etterfølger kan altså ikke stille seg likegyldig til Bibelens Ord. Vi er kalt til å være Ordets gjørere, ikke bare Ordets hørere.

Ta korset opp og gå med meg 
Er Jesu Ord til deg og meg. 
Du taper verdens ære, men du får 
Evig liv når alt forgår.

 

Hei! :) Her er dagens Andakt:

Publisert av Dagen   18. april 2018