Illustrasjonsbilde: Edward Cis
...
Illustrasjonsbilde: Edward Cisneros, Unsplash
Jesus
Del
Navnet Jesus blekner aldri, Tæres ei av tiden tann. Navnet Jesus det er evig, Ingen det utslette kan.

Navnet Jesus er alltid det sentrale i nyttårsdagens tekster. I år var det Josef som i en drøm får høre fra en Herrens engel, «… og du skal gi ham navnet Jesus; for han skal frelse sitt folk fra deres synder». Matt. 1,21.

Jesus betyr Herren frelser, og det sier noe grunnleggende om Jesu oppdrag. «Det er ikke frelse i noen annen, for i hele verden er det blant mennesker ikke gitt noe annet navn som vi kan bli frelst ved.» Ap.gj. 4,12.

Bakgrunnen for ordet frelse er det gammelnorske frihals. Frigitte slaver var blitt kvitt slavelenken rundt halsen. De var blitt frihalser. Senere ble frihals til frialse, som ble vårt frelse.

Jesus er ikke bare et navn. Nei, vi har med en hellig Gud å gjøre. I navnet Jesus ligger alt innesluttet. Han er nærværende med all sin livgivende kraft og makt. Å forkynne i Jesu navn, betyr å tale i hans ånd og kraft. Å tro på Jesus betyr å tro på hans navn. Den som tror på Jesus som frelser får syndenes forlatelse og evig liv.

Vi møter evigheten i Jesus. Tiden får sitt mål og sin mening. Det er knyttet håp og framtid til dette navnet.

«Navnet Jesus blekner aldri, Tæres ei av tiden tann. Navnet Jesus det er evig, Ingen det utslette kan. – Navnet Jesus må jeg elske, det har satt min sjel i brann. Ved det navnet fant jeg frelse, intet annet frelse kan.»

David Welander.

 

andakt,jesus,ivar gjerdi,bibelen,guds ord