Illustrasjonsfoto: Fotolia.com
Illustrasjonsfoto: Fotolia.com
Ikke alene
Del
Nåde er det motsatte av å være alene. Nåde er fellesskap. Nåde er å være hos den levende Gud.

Hvis du ikke tror at han har tilgitt deg, er du alene med din synd. Alene med skammen, alene med å forsøke å vri deg ut av det som holder deg fast.

Nåde er det motsatte av å være alene. Nåde er fellesskap. Nåde er å være hos den levende Gud.

Det finnes ingen annen vei ut av din egen avmakt og ditt eget mørke enn at du er tilgitt. Det er kraften og hemmeligheten i den kristne troen. For da er du hos den eneste som kan løfte deg ut.

Jeg gjentar, du kan ikke løse det alene. «Vent litt Jesus, jeg skal bare ordne meg først», høres fromt ut. Men det er giftig, farlig.

Du får ikke nåden i posten så du kan ordne deg selv. Nåden er en person, Jesus. «Gå fra meg, Herre, for jeg er en syndig mann», sa Peter. Men Jesus ba Peter om å følge ham. Han sier han vil ta inn hos deg, spise med deg, være med deg. Da kan øynene dine skinne igjen.

Jesus ba: «Far, du har gitt meg dem, og jeg vil at de skal være der jeg er, så de får se min herlighet, den du har gitt meg fordi du elsket meg før verdens grunnvoll ble lagt.» (Joh 17:24) Så døde han på korset, og stod opp igjen. For at akkurat dette skulle være mulig.

Når jeg skriver «har tilgitt», mener jeg for deg som lever med Jesus. Om du ikke gjør, ligger alt ferdig for at du kan.