Illustrasjonsfoto: mvp/ Unspla
...
Illustrasjonsfoto: mvp/ Unsplash
Gud kjenner deg best
Del
Så glemmer vi at Jesus har lovt å være med oss alle dager, at Han hører før vi ber og at Han til tider bare ønsker at vi skal hvile i Hans løfter.

Victor Borge var en ­dansk-amerikansk pianist og komiker. Han gjorde det svært godt med sine musikalske show i New York, og noen av pengene satte han i et stort hønseri. En ­intervjuer spurte: – Ja, men, har De overhodet forstand på ­hønseavl? – Nei, svarte Victor Borge, men det har hønene.

Av og til stresser vi unødvendig. Og vi bekymrer oss for mangt og mye som vi egentlig ikke kan gjøre noe med, og av og til for ting vi ikke skal gjøre noe med.

Så glemmer vi at Jesus har lovt å være med oss alle dager, at Han hører før vi ber og at Han til ­tider bare ønsker at vi skal hvile i Hans løfter.

Derfor sier Han slike ord som i Matteus 7,30–34: «Når Gud kler gresset på marken så fint, det som gror i dag og kastes i ovnen i morgen, hvor mye mer skal han ikke da kle dere – dere lite troende! Så gjør dere ikke bekymringer, og si ikke: ‹Hva skal vi spise?› eller: ‹Hva skal vi drikke?› eller: ‹Hva skal vi kle oss med?›.

Alt dette er hedningene opptatt av. Men den Far dere har i ­himmelen, vet jo at dere trenger alt dette. Søk først Guds rike og hans rettferdighet, så skal dere få alt det andre i tillegg. Så gjør dere ingen bekymringer for morgendagen; morgendagen skal bekymre seg for seg selv. Hver dag har nok med sin egen plage.»