Far og datter. Illustrasjonsbilde: James Chew / CC / Flickr

Far

«Det han gjerne ville gjøre…» Ef 1:9

Noe av det beste ved en far, er at han tar initiativ. Et godt initiativ som gjør at barna og resten av familien kan være levende, trygge, og frie. Fedre kan svikte her, men både fedre og barn har en Himmelsk Far som ikke svikter.

Efeserbrevet begynner med Far. Det understrekes mange ganger i det første kapitlet at Far av sin egen frie vilje bestemte seg for å gi oss retten til å være barn.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det er viktig å vite hvem Jesus er, og hvorfor Han kom. Men det er også viktig å vite at en Far står bak at det skjedde. Gjennom hele Johannesevangeliet viser Jesus tilbake til sin egen, og vår, Far.

Vår Far i Himmelen tar altså initiativ. Det skjedde lenge før vi hverken kunne gjøre vondt eller godt – ja, «før verdens grunnvoll ble lagt». Han gjorde det ikke fordi han følte han måtte, og heller ikke med vond anklage. Han gjorde det i sin egen oppriktige kjærlighet, av sin frie vilje.

Hva er bedre enn at Far elsker oss av sin egen frie vilje? Vi har lett for å tvinge hverandre som kristne. Det har vi ikke rett til, med en slik Far. Og enda bedre, ekte kjærlighet føler ikke bare, men handler. Far grep drastisk inn for å åpne veien tilbake til seg selv.

Vi kan lett føle oss foreldreløse i troen, uten grunn under føttene. Men med en slik Far behøver det ikke å være sånn.

La Fars initiativ løfte deg fra fotsålene og opp.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Innlegg av Dagen.

Les også
Veigrep
Les også
Ugras i språket
Les også
Hva er en god kristen?
Les også
Er menigheten vår blitt en røverhule?
Les også
Hvor finner jeg hjelp?