Illustrasjonsbilde: fotolia.co
...
Illustrasjonsbilde: fotolia.com
Følge ham
Del
Selv om disiplene fulgte Jesus med en gang, brukte de tid på å forstå hva det innebar.

Han sa til dem: «Kom, følg meg, så vil jeg gjøre dere til menneskefiskere!» Straks lot de garnet ligge og fulgte ham.» Matteus 4:20

Vi ser gjerne for oss de tomme fiskebåtene og garnene. Vi ser fiskerkameratene og faren som stod forundret og så, etter dem som gikk. De som forlot alt og fulgte Jesus.

Vi fokuserer ofte på det ytre, hvor lang misjonstur vi reiste på, hvor mange år vi brukte i frivillig arbeid, eller hvor mange penger vi gav. Det kan være bra i seg selv.

Men å forlate alt å følge Ham er først og fremst en indre forvandling. Der hvor din skatt er, vil hjertet ditt være, sa Jesus. Å følge ham rydder opp i hjertet ditt.

Opprydningen handler mye om hva du bærer med deg. Det er som når du skal reise med fly. Bagasjen må leveres. Ditt eget liv, dine egne planer og ambisjoner, dine synder, din kontroll, din ære, din rett.

Du har kun håndbagasje med videre. Men så oppdager du kanskje at dette var en bedre måte å reise på. At å slepe på all bagasjen helt fram til avgang ikke var det du var skapt til.

Å følge Jesus betyr en forenkling, i hjertet. Det tar tid, og levd liv, å forstå hvor mye vi egentlig holder fast ved. Selv om disiplene fulgte Jesus med en gang, brukte de tid på å forstå hva det innebar.

 

God morgen :) Her er dagens andakt!

Publisert av Dagen   24. april 2018