Illustrasjonsfoto: Dave Catchpole/CC/Flickr

En åpen port

Jesu hjerte banker, han ser etter oss og han kaller.

I en liknelse av Jesus hører vi om døren og hyrden, eller porten og gjeteren som det nå er oversatt til. Johannes 10.

Bildet av Jesus som hyrden griper de fleste. På Jesu tid var sauene i en innhegning om natten, med portvakten utenfor. De som ikke gikk inn gjennom porten, men klatret over muren, var tyver og røvere. Mens gjeteren går inn gjennom porten. Han kaller sauene sine ved navn og de følger ham fordi de kjenner stemmen. Men en fremmed følger de ikke.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Da de ikke forsto liknelsen måtte han forklare nærmere hva som var hans oppgave. Syndefallet hadde gjort det nødvendig for Gud å gi oss Jesus, for å frelse verden. Porten til Guds rike måtte gjenåpnes. Derfor lyder det, «Jeg er porten. Den som går inn gjennom meg, skal bli frelst, og fritt gå inn og ut og finne beite.» Joh. 10,9. Porten står åpen for alle.

Jesus sier: «Se, jeg har satt foran deg en åpnet dør, som ingen kan stenge. For du har liten kraft, og du har holdt fast ved mitt ord og ikke fornektet mitt navn.» Åpenb. 3,8.

Det er knyttet et sterkt løfte til dette. Det gjelder ikke bare gjeteren, men alle som tror på Jesus må ta sin tilflukt innenfor porten. Gud vil også minne oss om at vi trenger næring for troen. Vi skal hver dag få gå inn og ut gjennom den åpne porten og ta til oss føde for sjelen. I åndelig forstand må en rett hyrde være kalt av Jesus og lede mennesker til ham.

Jesu hjerte banker, han ser etter oss og han kaller.