Illustrasjonsfoto: Allispossible.org.uk/CC/Flickr

Ekte kristendom

«Den som sier: ‹Jeg er i ham›, må leve slik Jesus levde.» (1 Joh 2,6)

Ekte kristendom handler om livsstil; et praktisk ytre liv som gjenspeiler indre gudsfrykt og tro. Man blir ikke politiker av å bruke stemmeretten. Ingen går heller over «fra død til liv» ved å si seg enig i enkelte kristne verdier. Jesus søker ikke tilhengere, han kaller etterfølgere. Å elske Gud handler ikke om hva vi føler i et gitt øyeblikk, men om å holde hans bud hver dag.

Det er bemerkelsesverdig at så mange sier at de tror på Gud, når så få i praksis lever et liv som Jesus gjorde. Vi får et integritetsproblem i kristenheten når så mange hevder personlig tro, men så få lever i samsvar med troen. Den Gud som gav oss evnen til å tro, utrustet oss også med kraften til å holde hans bud.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Den hellige ånd er «vedlegget» som gjør dette mulig. Ekte kristendom er å la Gud være Gud under alle forhold. Det var da mennesket forsøkte å bli lik Gud at katastrofen inntraff, først for Adam og Eva – og siden for alle oss andre. Jesus kom nemlig for å overta, mitt og ditt liv først – deretter hele verden!

Ekte kristendom er derfor å la Gud ta over føringen så langt som vi har kommet. I stedet for «å tukle med det» – så la oss være bunnærlige med våre nederlag og regne med Gud og hans kjærlige tukt. Da vil Den hellige ånd sørge for at vi vokser og blir mer og mer lik Jesus mens vi går.

Les også
Generasjonenes Gud
Les også
Når skal vi bry oss?
Les også
Asafs anfektelse
Les også
Amerikansk basketstjerne på norsk barneleirFaktaboks
Les også
Det avgjørende slaget