Alle kan gjøre litt for å hjelpe. Illustrasjonsfoto Pablo/CC/Flickr

Det du kan

Fortsett å gjøre det du kan, oppfordrer dagens andakt.

«Hun gjorde det hun kunne» (Mark 14,8). Stemningen var fortettet, spenningen nesten til å ta og føle på. Marta vartet opp og Lasarus lå til bords sammen med Jesus. Mange av jødene var kommet ut av Jerusalem for å få se Lasarus.

Folkets religiøse ledere la planer om å drepe både Jesus og den ny-oppståtte. Disippelen Judas og de andre apostlene var under stort press.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Spenningen blir utløst i det en kvinne trenger seg fram til bordet med en krukke full av ekte nardussalve og heller den ut over Jesu hode. Johannes hevder i sitt brev at det var Maria – den tredje av de tre søsknene – og at hun ikke salver hodet hans, men føttene, og tørker dem med håret sitt.

Uansett, duften av salven spredte seg over hele huset og reaksjonene uteble heller ikke: «Hva skal denne sløsingen med salve være godt for?» Jesus måtte derfor komme kvinnen til unnsetning: «Hun gjorde det hun kunne!»

Gode argumenter om å hjelpe de fattige faller tomme til jorden i konkurranse med hengiven kjærlighet til Jesus.

Når noen gjør det de kan fordi de elsker Jesus kan ingen dømme dem. Kanskje hadde kvinnen en dypere innsikt i Jesu lidelse siden han sa at hun salvet kroppen hans for gravferden? Vi vet ikke, men uansett så har denne historien blitt fortalt overalt i verden hvor evangeliet forkynnes – akkurat slik som Jesus forutsa.

Fortsett med å gjøre det du kan!

Les også
Åndelige beredskapsplaner
Les også
Salt deg så det svir!
Les også
Ved sine fulle femMarkus 5, 15