Illustrasjonsfoto: Fotolia.com
Illustrasjonsfoto: Fotolia.com
De som seirer
Del
«Ta derfor på Guds fulle rustning, så dere kan gjøre motstand på den onde dag og bli stående etter å ha overvunnet alt» (Ef 6,13).

«Men nå, Serubabel: Vær sterk! sier Herren. Josva, Jehosadaks sønn, du øversteprest: Vær sterk! Hele folket i landet: Vær sterke! sier Herren» (Hag 2,4).

I vår samtid er det blitt greit å erkjenne svakhet. For psyken holder ikke alltid i møte med livets stormkast. Når støtten er der, kan det være sundt å møte det svake i oss selv. Men i denne teksten hos profeten Haggai blir folket og lederne deres oppfordret til å være sterke.

Når ondskapen banker på vår dør og krever sitt offer og sitt bytte, er det ikke tid for å synke sammen og synes synd på seg selv. Da må vi mobilisere den styrken vi har! Kraften kommer ut og fram i selve utsagnet: «Vær sterk!» Når vi tar det i mot i tro, som et gudsord, får vi del i Guds styrke. Våre ressurser har klare begrensninger, men Guds kraft og energi kjenner ingen grenser. Ofte er det nettopp dette vi får bekreftet fra de troende som står midt i krisen: «Jeg får ny kraft hver dag.»

Som Kristi hærmenn blir vi oppfordret til å gjøre oss klar til kamp: «Ta derfor på Guds fulle rustning, så dere kan gjøre motstand på den onde dag og bli stående etter å ha overvunnet alt» (Ef 6,13).

Som kristne er vi alltid kalt til å vinne over det onde, på Guds måte og ved hans kraft. La deg ikke lure av din egen svakhet eller motstanderens frekkhet!

----

Trykk her for å lese flere andakter :-)