Illustrasjonsfoto: Fotolia.com
Illustrasjonsfoto: Fotolia.com
Brønner
Del
Vi er skapt til å være brønner. Jesus sier at i hver den som tror skal det bli en kilde med levende vann.

I krig og konflikt har mennesker til alle tider ødelagt hverandres brønner. De kastet døde dyr ned i dem, eller de fylte dem med stein, så brønnene ble ubrukelige. I tørre områder kunne det ødelegge hele livsgrunnlaget.

Vi er skapt til å være brønner. Jesus sier at i hver den som tror skal det bli en kilde med levende vann. Dette vannet er ikke av oss selv, men Den Hellige Ånd. Vi skal få bære i oss kilden for Guds liv, for oss selv og andre.

Når vi kommer til Gud, er dette noe av det første han må gjøre. Å grave opp igjen og reparere brønnen vår. Fjerne døde dyr og store steiner. Det kan gjøre vondt, og være forvirrende. Men det betyr mye for oss selv og mennesker omkring oss, at vi lar ham gjøre det.

Når Gud graver opp brønnen vår, kan vi oppdage at vi stod på tørrere jord enn vi noen gang kunne forestille oss.

Og at det var oss selv, mer enn alle andre, som kastet døde dyr og store steiner i brønnen. Guds ord tåler denne realismen, evangeliet er til for det. Det er jo hans ære, og hans levende vann.

I regnfulle Norge forstår vi lite hvor viktige brønnene var i Israel og andre tørre steder. Brønner er livsviktige, du kan bli en dyp brønn for mange.

----

Trykk her for å lese flere andakter.