Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Bli i Ham
Del
Jeg er vintreet, dere er greinene. Den som blir i meg og jeg i ham, bærer mye frukt. For uten meg kan dere ingen ting gjøre. Joh 15:5

Lever du av det Jesus gjorde for deg, og ikke av det du får til, da blir du i Ham. Og da bærer du frukt, altså blant annet gode gjerninger. Så enkelt, men så motsetningsfylt for hjertene våre. Derfor trenger vi å høre det.

Ingen forventer at en epletre-gren som ligger på bakken skal spire fram blader og blomster. Og at den til slutt skal bære fram epler. Men vi blir så opptatt av fruktene at vi begynner med dem, ikke med Jesus.

Når vi ikke lykkes med fruktene, havner vi lett i selvfordømmelse. Bevisst eller ubevisst trekker vi oss unna Jesus. Men bli i meg, sier Jesus. Eller motsatt, vi kan havne i stolthet, og trenger ikke Jesus virkelig. Bli i meg, sier fortsatt Jesus.

Når Far beskjærer oss (vers 1–2), kan det gjøre vondt. Noen ganger skjer det intenst. Som bibelskolelærer er jeg vant til å forsikre elever om at smerten ikke er et dårlig tegn. Og å si, fortsett å bli i Jesus.

Jeg anbefaler å lese hele ­avsnittet i Johannes 15, langsomt. Selv om du kjenner det. Å bare bli i Ham, hans nåde, kjærlighet­, og ord, kan framstå som ­uproduktivt. Men nettopp her er livet, sier Jesus.