Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Bankende
Del
Men alle som tok imot ham, dem ga han rett til å bli Guds barn, de som tror på hans navn. Joh 1:12.

Du som leser dette kan være en av dem som tenker at det ikke er mulig å komme til Gud med et bankende hjerte. Så da lar du være.

Det har vært mye alvor i kristen forkynnelse opp igjennom. Og det er naturlig, for det er alvor. Men alvoret kan misforstås hos den som hører. Eller til og med hos den som forkynner.

Alvoret er at Gud er hellig, og at vi har mer enn feilet. Paulus skriver om å gi opp alle forsøk på være god nok for Gud. Vi er som døde, men et nytt liv kan tas imot, fordi Jesus tilgir.

Misforståelsen er at dette betyr at du skal slås flat. Slik at du ikke har et bankende hjerte å komme med.

Hjertet du beskytter fra Gud, er akkurat det Han sendte sin Sønn for å nå. Denne Fars kjærlighet kan være vrien for oss å forstå. Derfor blir kjærligheten ofte det første det slås av på, når noen vil være alvorlige om Gud.

Men barn tåler dårlig at kjærligheten blir nedgradert. Og det er barnet i deg som har dette bankende hjertet. Som kan åpne eller lukke seg.

Med risiko for å bli misforstått vil jeg si det så sterkt jeg kan. Tror du at du ikke kan komme til Gud med et bankende hjerte, så har du ikke sett hvem Han er.