Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Bak muren
Del
Av frykt for jødene hadde disiplene stengt dørene der de var samlet. Da kom Jesus; han stod midt iblant dem og sa: «Fred være med dere.» Joh 20:19

Befinner du deg bak en mur? Kan ingen nå inn dit? Gud kan likevel strekke hånden gjennom et hull i muren, og gripe om hjertet ditt.

Så veldig mye er slik når det gjelder troen. Mens det ennå er helt mørkt, mens det ennå virker helt håpløst og stengt. Mens det ennå virker helt umulig å tro. Der hører troen til. Det er som å tenne en fyrstikk i et stummende mørkt rom.

Helt automatisk tenker ­ vi ­mennesker på våre forutsetninger­, og på våre omstendigheter. Og så vurderer vi håp og mulighet for redning derfra. Det kan være nyttig i mange sammenhenger, men ikke når det gjelder Gud. Her gjelder tro.

Jeg har respekt for din mur. Men jeg ber deg likevel om å tro før muren din er borte. Og jeg sier at allerede mens muren er der, kan Gud nå inn. Bakenfor.

Disiplene hadde laget en mur av frykt, i alle fall stengte dører. Etter Jesu død på korset hersket det forvirring og rykter. Da s­kjedde det, ikke bare Guds hånd, men hele Jesus kom. Han stod som før og sa «fred være med dere».

Virker din mur helt umulig­, så husk at poenget med ­historien er at Jesus kom bak de stengte dørene.