ANDAKTEN: «Salmenes bok er en av de største skattene Bibelens forfattere og Den hellige ånd har etterlatt oss.» Bildet viser et sitat fra en Gammel testamentlig salme (Salmenes bok i bibelen). Foto: Berit Keilen, NTB Scanpix

Åndelig kamp, liv i overflod

«Min Gud, min Gud, hvorfor har du forlatt meg? Hvorfor er du så langt borte når jeg trenger hjelp og skriker ut min nød?» (Salme 22,2)

Salmenes bok er en av de største skattene Bibelens forfattere og Den hellige ånd har etterlatt oss.

Den inneholder både menneskers vitnesbyrd og Guds ord på samme tid. Hver salme gir substans til «sukk uten ord», et bønnens drivhjul fra jorden like inn i himmelen. Vi ber her som Jesus ber for oss der.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Kong David regnes som forfatter og opphavsmann til de fleste salmene. Vi finner spor av livet hans i mange av dem. Likevel er det Gud som taler gjennom David. Salmene gjenspeiler realitetene i det åndelige livet. Av de første 25 uttrykker 21 av dem ulike sider ved den åndelige striden.

Dette forteller oss mye om realitetene for den som vil leve nær Gud. Vi får oppleve seier, men det er også mye kamp for den som vil følge Kristus. Til tider kan det bli ganske intenst. Vi kan begynne å tvile på om vi er på rett spor. Lovet ikke Jesus oss et liv i overflod?

Anfektelser forekommer, men samtidig er vitnesbyrdet til de som har gått foran trendsettende for oss som følger etter. Selv en overfladisk bibelleser vil fort innse at de alle kjempet troens gode strid. Mange av dem fant som oss den samme trøsten i lignende forbilleder. Så la oss derfor stå fast og ikke gi etter. Seieren til slutt er like sikker som den kampen vi opplever nå.

Les flere andakter her

Les også
Guds veg er en middelvei
Les også
Sikkert som døden
Les også
Gudsfrykt kan læres
Les også
Dårskap og ydmykhet
Les også
Hindre ikke lovens arbeid!