Arad demonstrasjon

Vil fjerne alle messiastroende

Ultraortodokse jøder vil drive alle messianske jøder ut av byen Arad i det sørlige Israel. Hver mandag demonstrerer de utenfor huset til Polly Segulim.

En oppsiktsvekkende reportasje på den israelske tv-kanalen Channel One viser hvordan de ortodokse i Arad går fram for å fjerne alle messiastroende i byen. Med plakater og slagord skjeller de rundt 200 rettroende ut enken Polly Segulim, som er mor til tre soldater i Den israelske hær. Hun på sin side får støtte fra naboen og rundt 100 innbyggere i Arad som sier den messianske forsamlingen må ha lov å eksistere.
Reportasjen til Channel One som er lagt ut på You Tube, kaller det som skjer i Arad for en religiøs krig.
- Vi skal sørge for å drive dem alle ut av byen og fra staten Israel, som er en jødisk stat, sier en ung ultraortodoks demonstrant.

Kampsone

De viser hvordan den rolige gaten utenfor Polly Segulims hus i Arad blir til rene kampsonen om mandager når de ortodokse kommer for å demonstrere.
- Dere oppfører dere som om dere kom fra Muslimsk Brorskap, roper en motdemonstrant til de ortodokse.
Polly Segulim som demonstrantene skal ha vekk, sier hun både tror på Torahen og profetene, men også på Den nye pakt. I sju år har de rettroende jødene prøvde å drive henne ut av byen uten å lykkes. De roper slagord mot misjonsvirksomheten som de hevder de messiastroende utfører. Til tider har de stilt opp flere ganger i uken utenfor huset hennes og forbanner henne og skjeller henne ut. De rettroende hevder nemlig at den messianske forsamlingen i Arad, som betår av rundt 30 familier, er misjonærer som vil døpe så mange jøder som mulig.

Misjonsvirksomhet

Når TV-kanalen spør pastor i den messianske menigheten, Jojakim Figueras, om de driver misjonsvirksomhet, svarer han slik:
- Alle som tror på Jeshua i følge Den nye pakt, tror at dette er svaret for alle mennesker. Hvis dette er misjonering, ja, så er jeg en misjonær, sier Figueras.
Naboen er opprørt over opptøyene mot de messiastroende og kan ikke stå rolig og se på behandlingen de får.
- I Europa ropte de «Ut med jødene!» Her roper de «Ut med de messiastroende!» sier han til tv-kanalen.
- Mens bara til denne kvinnen er i Hæren og vokter våre grenser og er offiserer i elitetropper, så skal disse rettroende som ikke gjør militærtjeneste, forfølge denne moren og skjelle henne ut, sier naboen opprørt.
Polly Segulim forlater huset når hun regner med demonstrasjoner.
- Jeg vet de kan bli farlige. Jeg vil ikke bli her sammen med de andre barna mine, for du vet aldri hva som kan skje, sier Segulim.

Roper slagord

200 såkalte «haredim» sammen med jeshiva-studenter fra byen Dimona roper slagord mot de messiastroende den kvelden Channel One dekker oppstanden. På andre siden sammen med naboen har 100 innbyggere møtt fram for å vise sin støtte til menigheten. De sier de messiastroende må ha lov å fortsette sin virksomhet.
En motdemonstrant roper «Akum» til de ortodokse, et navn på folk som tilber falske guder og tilber stjerner og stjernetegn. I nitiden om kvelden forsvinner demonstrantene og Polly Segulim kan vende tilbake til huset sitt i Arad.