NYTT SYMPOSIUM: Bjarte Ystebø
...
NYTT SYMPOSIUM: Bjarte Ystebø i Kristenfolket drar i gang nytt Oslo Symposium i februar. Også denne gang går de for regjeringsskifte. Foto: Magnar Børnes
Venstre inviteres til nytt Oslo Symposium
Del
Kristenfolket og støttespillere arrangerer igjen symposium i slutten av februar. Og denne gang inviteres også Venstre inn i varmen.

- Alle partilederne fra de borgelige partiene blir invitert, sier leder av Kristenfolket, redaktør i Norge i Dag, Bjarte Ystebø.- I 2011 var Venstre tydelige på at de ikke ville bidra til en ikke-sosialistisk regjering, men nå har de snudd. De har gjort et linjeskifte vi ser positivt på og dermed inviterer vi leder Trine Skei Grande.

Konservativ vind
I mars 2011 ble det første Oslo Symposium arrangert, med nær 40 talere fra inn og utland.Tydelige stemmer som Alan Dershowitz, Siv Jensen, Nina Karin Monsen, Per Edgar Kokkvold delte sine tanker om Midtøsten, familieverdier, ytringsfrihet og økonomi. 450 mennesker deltok. Også til neste år skal de store, ideologiske spørsmålene debatteres, for selv om symposiet i følge Ystebø ikke har noen politisk strategi, er de tydelige på at de vil ha regjeringsskifte.

LES OGSÅ: Marte fronter Downs på Oslo Symposium

- Vi gikk inn for skifte i 2011, det gjør vi denne gangen også. Vi ønsker å legge symposiene til valgårene, og 2011 var i stor grad en forløper til neste års valg. Det er da de store, ideologiske spørsmålene skal opp. Vi ønsker å samle en bredest mulig oppslutning om verdier, slik vi klarte i 2011, sier Ystebø.«Kåre Kristiansens Minnepris» vil bli delt ut. Denne gikk forrige gang til Yad Vashem.- Hvilke talere har du på blokka, Ystebø?- Mange, men ingen vi vil ut med ennå. Det vil bli intellektuelle og meningsdannere fra inn- og utland, sier han.(Dagen)