Jan Hanvolds innlegg på facebook.

TV-evangelist hyller Putin og kaller kritikere intolerante

TV-evangelist Jan Hanvold hyller Russlands president Vladimir Putin, og kaller de som vil boikotte OL for intolerante.

Russ­land har fått mye kri­tikk i for­bin­del­se med at de nå ar­ran­ge­rer OL. Spe­si­elt har de fått mye kri­tikk for brudd på men­neske­ret­tig­he­te­ne i lan­det. Flere or­ga­ni­sa­sjo­ner har stått sam­men om å kjem­pe for ho­mo­fi­les ret­tig­he­ter i Russ­land i for­bin­del­se med OL.

Flere nors­ke medi­er har den siste tiden skre­vet mye om hvor­dan ho­mo­fi­le blir for­fulgt og mis­hand­let om de står åpent frem. Putin selv har un­der­teg­net en lov som for­byr eks­po­ne­ring og po­si­tiv om­ta­le av ho­mo­fi­li over­for barn og unge. Men­neske­ret­tig­hets­si­tua­sjo­nen i Russ­land har gått fra vondt til verre, mener Am­ne­sty.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

«En kjempe­jobb»

TV-evan­ge­list Jan Han­vold går imid­ler­tid andre veien. I et åpent inn­legg på sin face­bo­ok-side hyl­ler han Putin.

«Putin har gjort en kjempe­jobb, å dek­ket til en fan­tas­tisk OL-fest. ... Men i Norge har vi endel in­to­le­ran­te men­nes­ker, som øns­ker å boi­kot­te OL», skri­ver Han­vold.

Iføl­ge en rap­port fra den New York-ba­ser­te men­neske­ret­tig­hets­or­ga­ni­sa­sjo­nen Human Rights Watch (HRW) har Russ­land økt tra­kas­se­rin­gen mot miljø­ak­ti­vis­ter og andre si­vi­le ak­ti­vis­ter før OL.

På­stan­der om valg­fusk

I inn­leg­get viser han til hvor­dan Putin støt­ter Bjørn­da­len, og at han har største­par­ten av den rus­sis­ke fol­ket bak seg, mener Han­vold.

Etter at Putin ble pre­si­dent i 2000 har det kom­met mange inn­skrenk­nin­ger av de­mo­kra­ti­et. Tenden­sen har blitt skjer­pet av par­la­ments- og pre­si­dent­val­ge­ne i 2011 og 2012, som var pre­get av used­van­lig mye fusk, noe som fikk flere hund­re tusen de­mon­stran­ter ut i Russ­lands gater.

An­legg til glede i 30 år

Artikkelen fortsetter under annonsen.

«Og det er jo fan­tas­tisk at de har skapt et an­legg til 300 mil­li­ar­der. Som vil bli til vel­sig­nel­se for mange ihvert­fall i 20 år frem­over. Så vi gle­der oss nå til, å se at Norge tar enda flere me­dal­jer. Vi håper det blir OL re­kord», av­slut­ter han inn­leg­get med - uten å nevne de ne­ga­ti­ve kon­se­kven­se­ne ut­byg­gin­gen har krevd i Russ­land.

- Der det en gang var trær og dyre­liv, har sko­gen blitt hug­get ned for å gi plass til over­då­di­ge kon­struk­sjo­ner med he­li­kop­ter­dekk, pri­va­te veier, elek­trisk in­fra­struk­tur og båt­bryg­ger langs det be­skyt­te­de far­van­net i Svarte­ha­vet, skal mi­jø­ak­ti­vis­ten Jev­genij Vitisj­ko iføl­ge VG ha sagt til Bel­lo­nas hjemme­si­der.

Dagen har vært i kon­takt med Han­vold og hans korte svar var «Jeg har ingen kom­men­tar til deg».

Dagen

Les også
- Er Gud sint på Norge?
Les også
Hanvold skremt over katolsk utvikling
Les også
De Kristne og Visjon NorgeGeir M. Hansen
Les også
Hanvold blander gjerne politikk og kristendom
Les også
Ønsketenkning og realiteter