Sommerungdom skal tennes for misjon

For ungdom som er interessert i misjon, enten i Norge eller utlandet, tilbyr Det norske misjonsselskap (NMS) et eget seminar under sin sommerfest.

Hen­sik­ten med «Smak av mi­sjon» er ikke å sende ut mi­sjo­næ­rer, men å in­for­me­re ung­dom som øns­ker å en­ga­sje­re seg i mi­sjon om hvil­ke mu­lig­he­ter som fin­nes, enten det er snakk om en uke eller et år.

NMS kan i ut­gangs­punk­tet tilby både kort­va­ri­ge team­tu­rer og ett­åring tje­nes­te og ut­veks­ling, i til­legg til de nye kon­sep­te­ne «Kort­tids­mi­sjon» og «Ferie med me­ning».

Artikkelen fortsetter under annonsen.

NMS skal i år ar­ran­ge­re sin kom­bi­ner­te som­mer­fest og ge­ne­ral­for­sam­ling på Eke­berg i Oslo. Tema for 2014 er «skapt til å dele».

Stor­sam­lin­gen til NMS skal vare i fem dager, og vil ha se­mi­na­rer, in­spi­ra­sjons­mø­ter, kon­ser­ter, glo­bal lands­by og et stort gjen­bruks­torg.

Blant annet vil både Oslo-bis­kop Ole Kristan Kvar­me og den kop­tis­ke bis­kop Tho­mas fra Egypt komme. Ar­ran­gø­re­ne lover ar som­mer­fes­ten skal være pre­get av det krist­ne bu­ska­pet: «Guds gode bud­skap til alle folke­slag». Det blir egne ar­ran­ge­men­ter for barn og unge.

I løpet av som­mer­fes­ten skal også NMS' ge­ne­ral­for­sam­ling av­hol­des. Dette betyr at det blir mange mu­lig­he­ter for å dis­ku­te­re veien vi­de­re for NMS, blant annet hvor­dan de skal en­ga­sje­re en ny ge­ne­ra­sjon mi­sjons­ven­ner.

Et av virke­mid­le­ne da er se­mi­na­ret «En smak av mi­sjon», som skal ut­ford­re ung­dom til mi­sjons­en­ga­sje­ment.

* Stevner, møter, konserter og arrangementer - du finner oversikten i Stevneguiden.no

Stør­re kva­li­tets­opp­le­vel­se

- Hva går kort­tids­mi­sjon ut på?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Dette er et sam­ar­beid med en be­ve­gel­se i Hong­kong, for­tel­ler Rune Re­stad, leder for Kort­tids­mi­sjon og fore­drags­hol­der på se­mi­na­ret.

- Her til­byr vi team­tu­rer der du kan velge mel­lom 15-20 land hver som­mer. Team­e­ne er in­ter­na­sjo­na­le, og kon­sep­tet går ut på tre da­gers team­tre­ning i Hong­kong før du og team­et blir ut­sendt. Mot­to­et er «One body, One church».

Re­stad har tid­li­ge­re del­tatt på flere hel­nors­ke team, men mener dette ga en stør­re kva­li­tets­opp­le­vel­se. -Det å være på team med blant annet ki­ne­sis­ke krist­ne var stort!

Han un­der­stre­ker også at mi­sjon i langt stør­re grad enn tid­li­ge­re drei­er seg om re­la­sjo­ner.

End­ret ret­ning

Andre ta­le­re ved se­mi­na­ret er Dor­rit Vig­nes Isach­sen, an­svar­lig for in­ter­na­sjo­na­le pro­sjek­ter i NMSU (ung­doms­or­ga­ni­sa­sjo­nen til Mi­sjons­sel­ska­pet), og Agnar Aas­land, lærer ved Hald In­ter­na­sjo­na­le Sen­ter og leder for Con­nect NMS sitt ut­veks­lings­pro­gram for ung­dom. De leg­ger også vekt på at mi­sjon er noe annet i dag enn for 50 år siden.

- Mi­sjo­nens for­mål og inn­hold er det samme som den gan­gen Jesus ga mi­sjons­be­fa­lin­gen. Men ret­nin­gen har i de se­ne­re årene end­ret seg. Tyngde­punk­tet til den ver­dens­vide kirke har flyt­tet seg. Nå bor 75 pro­sent av krist­ne i det glo­ba­le sør. Nå kan vi som norsk mi­sjons­or­ga­ni­sa­sjon en­ga­sje­re oss i mi­sjon som går sør-sør, sør-nord og nord-sør, sier Isach­sen.

Dette kom­mer blant annet ty­de­lig fram gjen­nom at NMS hen­ter ung­dom­mer fra Afri­ka, Asia og Sør-Ame­ri­ka til å jobbe i me­nig­he­ter i de se­ku­la­ri­ser­te lan­de­ne Norge og Eng­land.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Stort sjokk

- Ho­ved­grun­nen med å sende ut ung­dom­mer er ikke ho­ved­sak­lig job­ben de gjør det året de er ute, un­der­stre­ker Aas­land. -Vi øns­ker der­imot å gi dem et nytt syn på ver­den, slik at de kan komme en­ga­sjer­te hjem. Mange av våre ung­dom­mer får et gans­ke stort sjokk når de kom­mer til land der de møter krist­ne som ikke har den samme pri­va­ti­ser­te troen som vi i Norge har. Vi øns­ker at de skal ta med seg hjem litt av åpen­he­ten og fri­mo­dig­he­ten vi krist­ne i Norge har mis­tet litt på veien.

Der­for er mi­sjon her i Norge også et tema på se­mi­na­ret. For selv om mange unge sen­des ut til ulike land i regi av NMSU, øns­ker se­mi­nar­hol­der­ne å få fram at disse er like mye eller like lite mi­sjo­næ­rer som alle de tusen en­ga­sjer­te NMSU-ere her hjem­me i Norge.

* Stevner, møter, konserter og arrangementer - du finner oversikten i Stevneguiden.no

Dagen

Stevneguiden.no

Medie­hu­set Dagen står bak nett­ste­det Stevne­guid­en.no, der krist­ne ar­ran­ge­men­ter, stev­ner og kon­fe­ran­ser er sam­let på ett nett­sted.

Se instruksjonsvideo som viser hvordan og hvorfor

Oversikten i Stevneguiden.no oppdateres fortløpende.

Det er gra­tis for alle som ar­ran­ge­rer et stev­ne å legge inn in­for­ma­sjon, bilde og len­ker.

For å legge inn et ar­ran­ge­ment, klik­ker du på len­ken « re­gist­rer ar­ran­ge­ment» øverst på siden. Her kan du tipse oss om et ar­ran­ge­ment, eller legge inn et ar­ran­ge­ment du har an­svar for.

Er du an­svar­lig for et ar­ran­ge­ment, får du til­sendt et pass­ord og har mu­lig­het til å opp­da­te­re inn­hol­det fort­lø­pen­de.

Les også
Stevneguiden.no: Nasjonal oppslagstavle for kristen-NorgeKlikk for å endre tekst
Les også
Bibelcamping må kjøpe eiendom - eller legge nedJustøy Bibelcamping
Les også
12 moderne disipler