ANERKJENNELSE: Einar Ekerhovd
...
ANERKJENNELSE: Einar Ekerhovd mener det er viktig at den profetiske tjenesten får mer anerkjennelse blant kristne i Norge. Foto: Tore Hjalmar Sævik
Skal forklare profetier
Del
Oase-leder Einar Ekerhovd skal reise landet rundt for å forklare hva de omdiskuterte profetiene på sommerens stevne i Skien egentlig handler om.

Turneen startet i Blindheim bedehus i Ålesund i går. DagenMagazinet møtte Ekerhovd på Bergen lufthavn før han dro nordover.

- Debatten etter stevnet kom litt skjevt ut ved at det ble fokus på det ekstreme. På turneen ønsker vi å formidle det som er det grunnleggende i de profetiske utsagnene som er kommet: en invitasjon og et kall til folket om å komme sammen for å tilbe Gud og sette Gud først i alt en holder på med, sier Ekerhovd.Diskuterer formidlingDet vakte oppsikt da de amerikanske predikantene Bob Hartley og Bob Fraser under Oase-stevner varslet at Norge skal få en ny grunnlov og at nasjonen skal bli frelst på en dag. De advarte også om krig hvis folket ikke tar imot. Det er blant annet disse tingene Ekerhovd karakteriserer som ekstreme. Men han mener de utgjorde en svært liten del av helheten og er blitt feil vektlagt i media.

- Slike ting setter jeg på vent. Hvis nasjonen skal bli frelst på en dag, er det flott. Om vi får en ny grunnlov, er det flott hvis den for eksempel vil beskytte livet fra livet fra unnfangelse til død, sier han. Men understreker at han har et avslappet forhold til disse tingene og vil la tiden vise hva som er fra Gud og hva som eventuelt ikke er det.

- Det som er fra Gud, vil gå gjennom, sier han.

Ekerhovd presiserer at Oase er underveis i forholdet til profetier og vil diskutere formidlingen med Hartley og Fraser. Samtidig understreker han at lederskapet i Oase ikke ser noen grunn til å legge seg flat og beklage det som er blitt formidlet.Utvidede profetierVårt Land gjenga i går hovedpunkter i en oppsummering som en av Hartleys reisefeller har skrevet etter norgesbesøket. Artikkelen er lagt ut på Bob Hartleys nettsider. Der utdypes profetiene som ble framsatt i sommer. Blant annet heter det at Norge ikke bare vil få en ny grunnlov, men også en ny uavhengighetserklæring med ti nye friheter. En av dem er friheten til å feire Gud. Somarliere og kenyanere får en sentral rolle i den åndelige fornyelsen av landet.

Det fortelles også at Bob Hartley ble oppsøkt av en demon om natten som truet med å drepe ham hvis han «lærte folket i Norge å høre Guds stemme».

Ekerhovd tror ikke demoner kan ta livet av mennesker, men mener de kan true mennesker for å skremme.HåpssentreI stedet for å bli skremt over negative trekk i utviklingen i kirke og samfunn, vil Oase-lederen dra rundt for å oppmuntre kristne mennesker til å etablere håpssentre.

- De kan dekke hele spekteret av spiritualitet, men være steder der mennesker kan ære, tilbe og beundre Gud.

Han vedgår at dette strengt tatt ikke er noe nytt i forhold til Bibelens veiledning for det kristne livet, men mener den profetiske tjenesten tilskynder å ta tak i det på en helt spesiell måte.

 

Plan for håpsturneen:Tirsdag 06.10: Ålesund, Blindheim bedehus

Torsdag 08.10: Fredrikstad, Røde Mølle

Tirsdag 13.10: Hamar, Hamar Frikirke

Onsdag 14.10: Tønsberg, Søndre Slagen kirke

Torsdag 15.10: Kristiansand, Shalam

Fredag 16.10: Stavanger, Hundvåg kirke

Lørdag 17.10: Haugesund, Aksdal kirke

Søndag 18.10: Bergen, Loddefjord kirke

Onsdag 21.10: Molde, Rådhuset

Torsdag 22.10: Trondheim, Salem

Fredag 23.10: Skien, Gulset

Torsdag 05.11: Alta

Fredag 13. - søndag 15.11: Harstad, Rivermont

Søndag 15. 11: Tromsø, domkirken

Mandag 16.11: Bardufoss, militærleiren

Tirsdag 17.11: Bodø

Onsdag 18. - fredag 20.11: Meløy, ØrnesAmerikanernes oppsummering av norgesbesøket kan du lese på www.bobhartley.org/the-signs-and-wonders-of-norway