EN VOND DAG: Leder for Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LLH) Bård Nylund er skuffet over Kirkemøtets nei til å vie homofile. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix.

Selbekk: - En gledens dag. Nylund: - En vond dag.

Sjefredaktør i Dagen, Vebjørn Selbekk, og Bård Nylund, leder for Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LLH) stilte til debatt i Dagsnytt atten på NRK.

Ek­te­ska­pet er et for­hold mel­lom en mann og en kvin­ne, mener fort­satt Kirke­mø­tet som tirs­dag stem­te ned for­sla­get om viel­ses­li­tur­gi for ho­mo­fi­le og les­bis­ke i Den nors­ke kirke.

Da­gens sjef­re­dak­tør, Ve­bjørn Sel­bekk stil­te til de­batt med Bård Ny­lund, som er leder for Lands­for­enin­gen for les­bis­ke, ho­mo­fi­le, bi­fi­le og trans­per­soner (LLH) i Dags­nytt atten på NRK tirs­dag kveld.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

På nett: Hør hele de­bat­ten i Dags­nytt atten her!

- En gle­dens dag, sier Sel­bekk om Kir­kens nei til å vie ho­mo­fi­le.

Men bare åtte stem­mer mang­let på at Den nors­ke kirke inn­før­te viel­ser for ho­mo­fi­le og les­bis­ke.

- Det var vel­dig jevnt, og det kunne like­godt vært Bård Nylund som var glad og jeg som dep­pet.

- Jeg mener det var et rik­tig stand­punkt som Kirke­mø­tet kom frem til. Kir­ken har til alle tider ment at ek­te­ska­pet er en pakt mel­lom en mann og en kvin­ne, og jeg er glad for at Den nors­ke kirke fort­satt står for dette synet, sier Sel­bekk.

- En vond dag

Bård Nylund sier mange i hans be­ve­gel­se opp­le­ver dagen i dag som en vond dag.

- De opp­le­ver det som en skuf­fel­se over ved­ta­ket som har blitt fat­tet. Sam­ti­dig gle­der vi oss over det store mindre­tal­let. Hadde syv styk­ker stemt an­ner­le­des så hadde ut­fal­let vært et helt annet, sier Nylund, og leg­ger til:

- Ba­sert på ut­vik­lin­gen i Kir­ken de siste årene, så tror jeg Kirke­mø­tet vil fatte et ved­tak vi kan være for­nøyd med, og som vil åpne kirke­dø­re­ne for alle.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hør hele Dagsnyttt 18-debatten på NRK ved å klik­ke her!

Les også
Kirken endrer ikke ekteskapssyn