Savner tydeligere avklaring fra NLA Høgskolen

Ungdomsleder Kristoffer Nilssen dro i gang debatten om bibelsyn ved NLA Høgskolen i Dagen. Han er bare halvfornøyd etter fagdagen om emnet.

I et inn­legg i avi­sen ok­to­ber ut­ford­ret Nils­sen NLA Høg­sko­len til å klar­gjø­re hva som er vi­sjo­nen med drif­ten.

Han for­tal­te at han selv har valgt å stu­de­re sam­men­lik­nen­de po­li­tikk ved Uni­ver­si­te­tet i Ber­gen i ste­det for kris­ten­dom ved NLA, på bak­grunn av hva han har hørt fra andre som har stu­dert der.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Fag­da­gen ga ham bare del­vis svar på det han lurte på.

- Jeg mener jeg har fått kart­lagt gans­ke godt hvor­dan man ten­ker på NLA, og det håper jeg også mi­sjons­fol­ket gjør seg noen tan­ker om. Men jeg fikk ikke noe mer kon­kret svar på øns­ket NLA har om hva som skal være veien vi­de­re og hvor de står, sier Nils­sen. Han er fri­vil­lig ung­doms­le­der i Ber­gens Indre­mi­sjon ved siden av stu­die­ne.

Ser stør­re behov

Fram­over håper han de sju ei­er­or­ga­ni­sa­sjo­ne­ne til NLA Høg­sko­len vil gi kla­re­re sig­na­ler om hva de for­ven­ter. Det tror han det er et helt annet behov for i dag enn da NLA Høg­sko­len ble dan­net på slut­ten av 1960-tal­let.

- Jeg vil det beste for NLA, men slik si­tua­sjo­nen er nå, må det en av­kla­ring til. Hvis de ikke mar­ke­rer gren­ser, er det lett for at det sklir ut, sier han.

Av­vi­ser selv­mot­si­gel­ser

Selv om Nils­sen po­eng­te­rer at han synes det var flere gode mo­men­ter i inn­leg­ge­ne fra læ­rer­ne, mener han det ska­pes et inn­trykk av at man må mo­de­re­re bi­bel­sy­net sitt hvis man vir­ke­lig stu­de­rer Skrif­ten grun­dig. Det kan han ikke være med på. Han viser til man­da­gens in­ter­vju i Dagen med Fjell­haug-pro­fes­sor Sver­re Bøe, som for­tel­ler at han har be­vart bi­bel­sy­net han fikk med seg fra bede­hu­set.

- Det sier litt når Bøe mener Bi­be­len er uten selv­mot­si­gel­ser, som Jesus be­kref­ter, og vil holde fram dette, sier Nils­sen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
På utkikk etter et bibelsynFagdag om bibelsyn
Les også
«Gud bevare meg fra å ha et bibelsyn»
Les også
Saklig og sømmelig debatt - i Dagen og akademiaTarjei Gilje