MASKOT: Savannah Løver (6) var
...
MASKOT: Savannah Løver (6) var en slags maskot for sangeren i jentegruppa Seven da hun var baby. Nå er hun selv artist, og maskoten er en langøret kanin. Foto: Stein Gudvangen
Savannah (6) er Kristen-Norges aller ferskeste plateartist
Del
Savannah er 6 år gammel og kan nesten ikke sitte stille. Men synge kan hun.

Kristen-Norges aller ferskeste plateartist heter Savannah Løver. I morgen debuterer 6-åringen offisielt med sin CD «Tommel opp».I ryggen har hun sangjentene i Seven, et fenomen for aldersgruppa 10-14 år. De synger om forholdet til Gud og medmennesker. Savannahs plate sikter mot de litt yngre, i alderen 4-10.

FAKTA OM Savannah og Seven:

  • Savannah Løver (6) fra Mjøndalen debuterer som plateartist i høst og slipper sin første CD i morgen, i tide til julehandelen.
  • Hun er datter av Melinda E. Løver som sammen med Britt-Venke Oldebråten startet jentegruppa Seven i 2003.
  • Seven-jentene er mellom 9 og 13 år og sikter seg inn samme aldersgruppe.
  • I et sviktende musikk-CD-marked har Seven solgt ganske godt, og håpet er at også Savannah skal treffe målgruppa si, de litt yngre barna fra 4 til 9-10 år.
  • Seven-jentene har i snart ti år sunget om livet med Gud og relasjonen til andre og ønsker «å oppmuntre alle til å synge og spre glede gjennom sangen».
  • Gruppa har solgt omlag 55 000 CDer og DVDer.Gøye sangerSavannah fra Mjøndalen er en litt urolig sangfugl. Å intervjue henne er ikke av det letteste. Å ta bilder er også en liten jobb, men smilet er der hele tiden, mens Savannah selv hopper nesten like mye rundt som en kanin. Ikke rart det er en langøret kosekanin som får æren av å bli med på bildene.- Hva synes du om plata di?- Det er mange gøye sanger, sier hun og røper at spor nummer tre, «Høyere», er den personlige favoritten.Samtalen videre er ikke helt systematisk.- Jeg vet hva Seven betyr. Det betyr sju på engelsk, sier hun - og det er ikke noen helt tilfeldig opplysning, for Savannah er opptatt av Seven-jentene.Til våren har de holdt på i 10 år og jubilerer som etablerte artister for barn på vei inn i puberteten. Men på «Tommel opp» er det Savannah som er i forgrunnen, mens Seven korer.

Ikke nervøs- Er det litt skummelt å spille inn plate? Ble du nervøs i studio?
- Nei, men jeg tror de andre er litt nervøse.- Men på scenen da? Blir du litt nervøs når du står foran så mange mennesker?
- Nei, jeg bare ser på dem, og så smiler jeg til dem, sier Savannah.Hun synes det er enda gøyere med konsert enn å spille inn plate. Og godt er det, for fram til jul blir det mye reising for 6-åringen. Omtrent hver helg er det fullt kjør ulike steder i landet.Debut-CDen er enda en gladsang-CD fra teamet bak Seven-suksessen. Savannah har nemlig ikke noen hvilken som helst mamma, men er datter til Melinda Løver som lager Seven-musikken. Britt-Venke Oldebråten skriver tekstene først. Så kommer Melindas melodier etterpå.

Vil bli Seven-jenteSeven er jentegruppa som har hatt suksess med kristne tekster til ungdommelige poprytmer og solgt godt over 50 000 CD- og DVD-plater på få år.Savannah vil gjerne bli Seven-jente, men må vente i minst et par år før det skjer. På den andre siden haster det kanskje ikke så veldig. Ikke når man kan bli soloartist selv som 6-åring.Men målsetninger er bra å ha, og Savannah vet hun har kort vei til den som bestemmer: Mamma Melinda.- Mamma er Seven-sjefen, sammen med noen andre. Det var hun som fant på det med Seven. Og når jeg blir stor, blir jeg sjefen, tror Savannah bestemt.

Ren og kraftig stemmeSelv om hun er født inn i en sangfamilie, har hun også andre ting i tankene.- Synger du på badet og andre steder også?- Nei, ikke på badet, sier Savannah som suffleres litt av mamma:- Hun sang ikke noe særlig da hun var liten, men når hun sang under allsang og i samlingsstunder i barnehagen og sånt, hørte vi at hun hadde en sånn veldig ren og kraftig stemme. Hun var med på scenen som baby når Seven skulle synge. Vi hadde henne som en liten maskot, sier en smilende mamma Melinda.Hun var litt forsiktig da hun begynte å tenke på at hun kanskje ikke trengte å dra så langt for å finne en artist som kunne passe til de litt yngre barna.Den kommende lille soloartisten fant hun i sitt eget hus, og hun var ikke vond å be.- Savannah sa ja med en gang, forteller Melinda Løver.Hun er sikkert også litt mer nervøs enn artisten selv for tiden fram til jul - selv om utsiktene til godt salg bør være gode for Seven-maskotten som nå er blitt sangstjerne selv.(Dagen)