MISJON: Tårnagentene blir et misjosprosjekt i arabiske land.

Søndagsskole-tv blir arabisk

TV Inter og Søndagsskolen eksporterer Tårnagentene til Midtøsten og Afrika. Sat 7 har oversatt tv-serien til arabisk, farsi og tyrkisk og starter sending 19. desember.

- Vi er spent på mottakelsen. Det blir veldig eksotisk fordi vi har med snø, hest og slede og kirketårn. Og man får et innblikk i annen kultur. Det er spennende for oss å få den type tv også til land som i utgangspunktet er lukket for misjon, sier daglig leder Leif Ingvald Skaug i TV Inter og Vidvinkel Media til Dagen.

Skaug er begeistret for at Tårnagentene i dubbet versjon nå får en heftig spredning både til Midtøsten, nordlige deler av Afrika og deler av Europa.
Serien på ti programmer er produsert i samarbeid med NRK og gikk der første gang i fjor og nå i reprise på NRK Super. NRK har uttalt at serien ikke er forkynnende, mens Human-Etisk Forbund både i fjor og i år anklager kanalen for å sende kristen påvirkning.

Forteller om julens innhold


- Vi har forholdt oss til de premisser NRK har satt. Vi er opptatt av å formidle den norske kulturarven som også er basert på kristendommen. Vi feirer jul på grunn av det som skjedde for 2000 år siden. Det er rett og slett en historisk framstilling av det som har skjedd, og det står vi inne for. Vi synes det er hyggelig at folk kan vite hvorfor vi feirer jul, sier Skaug.

Serien handler om en gjeng som skal redde et julespill, redde historien om jul. Og så blir de dratt med på en tidsmaskin-aktig måte. De kommer tilbake til Jesu tid og får med seg historien ved å gå i fotsporene til de som levde da. Barna i serien møter både Maria, Josef og De vise menn og er til stede i stallen der det skjer.

- Er misjon for oss


Salget av TV Inter-serien til den kristne satellittkanalen Sat 7 er ikke noe TV Inter blir rike på.
- Vi ønsker å være til hjelp for at folk kan få bruke den serien. Og det er litt spesielt at Sat 7 gjør det. Vi har vært med og bidratt noe, mens de betaler litt for administrasjon rundt det. Men vi tjener ikke penger på det. Det er et misjonsprosjekt for oss også.
Skaug opplyser at Sat 7 har et seerpotensial på mange titalls millioner, men han kjenner ikke til hvor mange som pleier å se på kanalens barne-tv.

Snø til varme land


- Vi synes at det er gøy at serier som vi lager blir brukt andre steder enn i Norge. Det morsomme og fine er at det er noen som skal sende Tårnagentene til kulturer hvor snø ikke er det mest vanlige. Vi håper at serien kan komme til nytte for mange, sier Skaug.
TV Inter har hatt en god del programmer tidligere som har blitt sendt utenlands, både Italia, Asia og andre steder.
Vidvinkel Media har holdt på siden 1991, men byttet navn fra TV Inter til Vidvinkel Media i 2007. Selskapet produserer fortsatt mange programmer under TV Inter-merkelappen.DAGEN