Rakettangrep mot israelsk ferieby

Forsvarssystemet mot raketter, som nylig ble satt opp i området, virket ikke.

Minst to ra­ket­ter eks­plo­der­te ons­dag i ut­kant­en av denis­ra­els­kefe­rie­byen Eilat ved Røde­ha­vet, men for­år­sa­ket ingen ska­der, opp­ly­ser po­li­ti­et.

Ra­ket­te­ne kom iføl­ge det is­ra­els­ke for­sva­ret fra Si­nai-halv­øya i Egypt og lan­det på åpne om­rå­der i ut­kant­en av Eilat.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Det er ikke meldt om så­re­de. Bombe­eks­per­ter gjen­nom­sø­ker nå om­rå­det, sier Ro­sen­feld. 

Les flere ar­tik­ler om Is­rael

Av­vi­ser

Egyp­tis­ke myn­dig­he­ter av­vi­ser at det ble skutt ra­ket­ter fra Sinai over gren­sa mot Is­rael.

- Vi er ikke kjent med at det har skjedd noe langs den egyp­tis­ke gren­sa, sier en sik­ker­hets­kil­de.

- Sinai er under egyp­tisk sik­ker­hets­kon­troll, først og fremst langs gren­sa mot Is­rael ogGaza­stri­pen, sier kil­den.

Sala­fist­grup­pe

En al-Qa­i­da-til­knyt­tet sala­fist­grup­pe har tatt på seg an­sva­ret for ons­da­gens ra­kett­an­grep, men uten å oppgi hvor ra­ket­te­ne ble skutt fra.

- Lø­ve­ne fra Mu­ja­he­dins shu­ra­råd i Je­ru­sa­lems om­gi­vel­ser lyk­tes med å an­gri­pe det ok­ku­per­te Eilat med to Grad-ra­ket­ter om mor­ge­nen 17. april og trakk seg der­etter til­ba­ke i trygg­het, lyder en kunn­gjø­ring fra grup­pen.

Grup­pen, som duk­ket opp i kjøl­van­net av den ara­bis­ke våren i Egypt i 2011, er kjent for å være ak­ti­ve både på Si­nai-halv­øya og Gaza­stri­pen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Samme grup­pen har tid­li­ge­re tatt på seg an­sva­ret for flere ra­kett­an­grep mot Is­rael, blant annet et ra­kett­an­grep fra Gaza­stri­pen mot den is­ra­els­ke byen Sde­rot mens USAs pre­si­dent Ba­rack Obama var på besøk i Is­rael.

Grup­pen tok også på seg an­sva­ret for et an­grep mot is­ra­els­ke byg­nings­ar­bei­de­re ved gren­sa i juni i fjor, der en is­rae­ler og to av an­gri­per­ne ble drept.

Fun­ger­te ikke

Det is­ra­els­ke for­sva­ret plas­ser­te nylig ut etra­kett­for­svars­sys­tem i om­rå­det, og dette skal være i stand til å skyte ned inn­kom­men­de ra­ket­ter.

Det så­kal­teIron Do­me-sys­te­met fun­ger­te imid­ler­tid ikke ons­dag, «som følge av ope­ra­sjo­nel­le om­sten­dig­he­ter», opp­ly­ser en sik­ker­hets­kil­de.

I au­gust i fjor ble det hørt to kraf­ti­ge eks­plo­sjo­ner i Eilat. En isla­mist­grup­pe som kal­ler seg Ansar Je­ru­sa­lem, hev­det den gang å ha skutt to Grad-ra­ket­ter fra Sinai, men po­li­ti­et fant aldri spor etter noen ra­ket­ter.

For ett år siden ble det også skutt ra­ket­ter fra Sinai, men hel­ler ikke disse for­år­sa­ket ska­der.