KRITISK: Hovedpastoer Wiggo Skagestad i Filadelfia Kristiansand. Foto: Per Arne Kvamsø, Kreativ Foto.

Politiet hentet iransk kvinne ut av kirkeasyl

Politiet gikk lørdag inn i Filadelfia Kristiansands lokaler og hentet ut en 56 år gammel iransk kvinne som har sittet snart to år i kirkeasyl.

Me­nig­he­ten rea­ge­rer sterkt på det som skjed­de, skri­verFædre­lands­ven­nen.

- Jeg mener politiet ved å gå inn i menighetens lokale og hente ut en person som sitter i kirkeasyl, har tråkket over en grense. De prøvde også å hente henne ut for halvannet år siden, men aksepterte den gang at menigheten motsatte seg det. Vi oppfattet det også som om vi hadde en avtale med politiet om at de skulle respektere kirkeasylet, sier hovedpastor Wiggo Skagestad i Filadelfia Kristiansand til avisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

 

56-åringen har søkt om asyl i Norge og har begrunnet søknaden med at hun har konvertert til kristendommen. Alle søknadene hennes er imidlertid blitt avslått.

 

Frykter for livet

Hun hadde besøk av datteren og tre barnebarn da politiet dukket opp lørdag. Hun ble tatt med til politistasjonen og kjøres til utlendingsinternatet på Trandum søndag. Deretter blir hun fløyet til hjemlandet på mandag.

 

- Jeg frykter for livet til moren vår når hun nå blir sendt tilbake til Iran. I tillegg til fengsel risikerer hun å bli utsatt for vold eller en fingert ulykke, sier datteren Sadaf Ziadpour til avisen.

 

Politiadvokat Morten Urdal Johnsen ved Politiets utlendingsenhet i Oslo sier kvinnen ble pågrepet inne i et frittliggende bygg som menigheten disponerer.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

 

- Det ble vurdert slik at det ikke dreide seg om et vigslet bygg, og at en derfor også hadde anledning å gå inn, sier han.

 

Ikke kirke med spir

Pastor Wiggo Skagestad sier at frimenigheter ikke vigsler sine menighetsbygg. Han understreker også at bygget er et av tre som menigheten disponerer i Marvika i påvente av nytt menighetssenter i sentrum av Kristiansand.

 

- Hun satt riktignok ikke i kirkeasyl i en kirke med spir, men lokalene ble brukt i menighetssammenheng til møter og sammenkomster for mindre grupper, sier pastoren.

 

- Det burde vel være mer påkrevd å få ut fundamentalistiske islamister og kriminelle uten opphold enn en mor og en bestemor som risikerer å bli fengslet og torturert fordi hun er kristen, sier han.