Oase lukker prosessen rundt Holmås-talen

Oase-lederskapet og Kari Holmås har ikke møttes etter hennes omstridte SommerOase-tale. Hun har sendt detaljerte e-poster, men ikke fått svar på innholdet.

- Vi har hatt en prosess hvor jeg har vært veldig tydelig, ned til detaljer, om hva jeg mener. Alt har vært skriftlig, forteller hun til Dagen - som intervjuet Holmås forrige mandag.

Da trakk hun artikkelen fordi hun ønsket å «dekke lederskapet». Hovedartikkelen i vårt oppslag i dag inneholder det meste av det Holmås sa da og som hun nå godtar at vi trykker.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Oase-leder Asbjørn Simonnes gikk ut i Vårt Land mandag. Da sendte jeg avisa et innlegg, for jeg hadde veldig behov for å si noe prinsipielt om det profetiske. Jeg hadde ikke tenkt å gå ut offentlig, men det er blitt presset fram fordi Oase-ledelsen gikk ut først, sier Holmås.

- Jeg har helt siden juli hatt en løpende dialog med lederskapet, gjennom styreleder Gjermund Eikli og valgt å bruke mail for å unngå misforståelser, sier hun.

- Er posisjonene blitt tydeligere hos begge parter?

- De har kun tatt imot mine synspunkter, uten å gi meg tilbakemelding. Jeg har sagt at hvis de ser at jeg har gjort noe uvist eller kjødelig, vil jeg gjerne høre det. Når det gjelder sakens innhold, har de ikke noen rapporteringsplikt til meg, sier Holmås.

Hun opplyser at Oase-ledelsen har bebudet «noen betraktninger rundt» hennes tale på SommerOase.

Dagen lyktes onsdag ikke i å få tak i Simonnes. Styreleder Eikli sier at alt som berører Oases vurdering av Holmås' tale, forblir en lukket prosess. Når det gjelder det teologiske, henviser han til Simonnes.

DAGEN

Les også
Uenighet om profeti på OasePaneldebatt på Oase
Les også
Kritikkens nådegave
Les også
Advarer mot spådomskunsterProfetistriden i Oase