Netanyahu sier fredssamtaler er viktige for Israel

- Det er vik­tig i seg selv å prøve å få slutt på kon­flik­ten mel­lom oss og pa­le­sti­ner­ne, og det er vik­tig på grunn av ut­ford­rin­ge­ne vi står over­for i Iran og Syria.

Is­ra­els stats­mi­nis­ter Ben­ja­min Netanyahu sier at de kom­men­de sam­ta­le­ne mel­lom Is­rael og pa­le­sti­ner­ne er livs­vik­ti­ge for Is­rael.

Kom­men­ta­ren kom­mer etter at begge sider fre­dag ble enige om å legge grunn­lag for nye freds­sam­ta­ler.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Gjen­opp­ta­kel­se av freds­pro­ses­sen er en livs­vik­tig stra­te­gisk in­ter­es­se for sta­ten Is­rael, sier Netanyahu i en ut­ta­lel­se.

- Det er vik­tig i seg selv å prøve å få slutt på kon­flik­ten mel­lom oss og pa­le­sti­ner­ne, og det er vik­tig på grunn av ut­ford­rin­ge­ne vi står over­for i Iran og Syria, til­føy­er Is­ra­els stats­mi­nis­ter.

Netanyahus be­merk­nin­ger er de førs­te som er blitt kjent of­fent­lig etter at USAs uten­riks­mi­nis­ter John Kerry fre­dag kveld er­klær­te at pa­le­stins­ke og is­ra­els­ke for­hand­le­re skal møtes i Wash­ing­ton for å gjen­opp­ta sam­ta­ler.

Netanyahu sa også hva han mener er Is­ra­els to sen­tra­le mål med sam­ta­le­ne.

- Å hind­re en to-na­sjo­nal stat som vil sette den jø­dis­ke sta­tens fram­tid i fare, og å hind­re opp­ret­tel­sen av enda en Iran-støt­tet ter­ro­rist­stat in­nen­for våre gren­ser.

Jus­tis­mi­nis­ter Tzipi Livni, som skal være Is­ra­els ho­ved­for­hand­ler, sa lør­dag til den pri­va­te TV-ka­na­len Chann­el 2 at sam­ta­le­ne vil be­gyn­ne uten for­hånds­be­tin­gel­ser.

- Alt vil være på bor­det, sa hun.