Netanyahu: - Verden lar seg lure av Iran

Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier han er skuf­fet over at vest­li­ge land ikke har rea­gert ster­ke­re etter av­slø­rin­gen av vå­pen­las­ten som ble stanset på vei til Gazastripen.

- De øns­ker å opp­rett­hol­de il­lu­sjo­nen av at Iran har end­ret ret­ning. Fak­ta­ene som vi viser fram her, viser det stikk mot­sat­te, sa han i en tale i den is­ra­els­ke havne­byen Eilat.

Før talen fikk et stort an­tall jour­na­lis­ter og uten­lands­ke di­plo­ma­ter kikke på de be­slag­lag­te våp­ne­ne.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

De om­fat­ter 181 bombe­kas­ter­gra­na­ter, 400.000 pa­tro­ner og 40 ra­ket­ter med en rekke­vid­de på 160 kilo­me­ter.

Våp­ne­ne be­fant seg på et skip re­gist­rert i Pa­na­ma som ble stan­set av den is­ra­els­ke ma­ri­nen i Røde­ha­vet i for­ri­ge uke. Iran har av­vist de is­ra­els­ke an­kla­ge­ne og sagt at det ikke stem­mer at et skip har frak­tet våpen fra Iran til Gaza­stri­pen.

Det antas at de kraf­tigs­te ra­ket­te­ne som be­fin­ner seg på Gaza­stri­pen i dag, har en rekke­vid­de på 75 kilo­me­ter.

Den isla­mis­tis­ke Ha­mas-be­ve­gel­sen, som har mak­ten i det pa­le­stins­ke om­rå­det, av­du­ket man­dag en sta­tue av en slik ra­kett - tro­lig for å minne Is­rael om hva lan­det ri­si­ke­rer under en even­tu­ell ny kon­flikt med pa­le­sti­ner­ne.

Les også
50 nordmenn rekruttert til Israels hærSar-El
Les også
Ville truet halve Israels befolkning