NRK-journalist bedt om ikke å bruke kors på TV

Ny­hets­opp­le­ser Siv Kris­tin Sæll­mann i NRK ble av le­del­sen bedt om å la være å bruke et smyk­ke med gull­kors på TV. Av­gjø­rel­sen ble tatt etter re­ak­sjo­ner fra se­er­ne.

For et par uker siden ble Sæll­mann gjort opp­merk­som på at seere hadde rea­gert på kors­bru­ken og ringt til NRK. Hals­smyk­ket som se­er­ne rea­ger­te på, er et 1,4 centi­me­ter stort gull­kors med svar­te dia­man­ter. Dis­trikts­re­dak­tør An­ders Sår­heim i NRK Sør­lan­det tok der­etter opp saken med henne, skri­ver Vårt Land.

- Han ga meg be­skjed om ikke å bruke kors. For meg opp­lev­des det som kor­s­nekt. I etter­tid har han mo­de­rert seg, men fø­rin­ge­ne i NRK gjør at jeg frem­over ikke kom­mer til å bruke kors, sier Sæll­mann.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Sår­heim for­kla­rer at le­del­sen med jevne mel­lom­rom har run­der med de an­sat­te om blant annet be­kled­ning.

- I NRK har vi en klar fø­ring på at ny­hets­an­ke­re skal være kledd nøy­tralt og vi opp­ford­rer dem til å unngå bruk av smyk­ker med re­li­giøs og po­li­tisk be­tyd­ning, sier han.

Både Sæll­mann og Sår­heim un­der­stre­ker at det ikke drei­er seg om noen kon­flikt mel­lom henne og ar­beids­gi­ver.

Også i NRKs sen­tra­le ny­hets­re­dak­sjon på Ma­ri­en­lyst i Oslo prak­ti­se­res det en «ge­ne­rell fø­ring om at ny­hets­jour­na­lis­ter skal ha en nøy­tral kles­drakt til­pas­set den rol­len de har på lufta», sier ny­hets­re­dak­tør Per Arne Kal­bakk. (©NTB)

Les også
Abort-kors provoserer i Danmark
Les også
Fjerner korset fra politibileneRiksvåpen