Nå skal Dødehavet og Rødehavet kobles sammen

Is­ra­els­ke, jor­dans­ke og pa­le­stins­ke myn­dig­he­ter skal inngå en his­to­risk av­ta­le om å koble Døde­ha­vet og Røde­ha­vet sam­men.

Fire rør mel­lom Døde­ha­vet og Røde­ha­vet skal redde Døde­ha­vet fra å tørke ut innen 2050. I til­legg skal pro­sjek­tet bidra til rent vann i re­gio­nen.

- Dette er et gjen­nom­brudd etter mange års ar­beid, og må kunne kal­les his­to­risk, sierIs­ra­els energi­mi­nis­ter Sil­van Shalom.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Av­ta­len skal sørge for at vann fra Akaba­buk­ta skal gå i fire rør til Døde­ha­vet. I til­legg skal vann fra Røde­ha­vet av­sal­tes og bru­kes i Is­rael, Jor­dan og de palestinske områdene.

Den pa­le­stins­ke mi­nis­te­ren Shad­dad At­ti­li og jor­dans­ke Hazem Nas­ser sier til avi­sen Yediot Aha­ro­not at de vil skri­ve under på av­ta­len med Shalom på Ver­dens­ban­kens møte i Wash­ing­ton man­dag.

Or­ga­ni­sa­sjo­nenFri­ends of the Earth har tid­li­ge­re ad­vart mot pro­sjek­tet, fordi rø­de­hav­svann kan for­styr­re det sår­ba­re øko­sys­te­met i Døde­ha­vet. (©NTB)