Maler over korset på kapell

Korset på Gjerpen kapell i Skien er malt over, etter ønske fra Human-Etisk Forbund.

Hen­sik­ten med å skju­le kor­set er å gjøre ka­pel­let livs­syns­nøy­tralt. Med 193 ulike tros- og livs­syns­sam­funn re­pre­sen­tert i Skien skal ka­pel­let nå kunne bru­kes av alle.

Kirke­ver­ge Jo­runn Fliid for­tel­ler til avi­senVar­den at det bare er Hu­man-Etisk For­bund som har bedt om at kor­set måtte skju­les. De andre tros­sam­fun­ne­ne har ikke bedt om dette.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Vil dekke til

Men for­bun­det er ikke helt for­nøyd, for kor­set kan fort­satt skim­tes på veg­gen.

- Vi har hatt en be­fa­ring med drifts­sje­fen her for å se på de re­li­giø­se sym­bo­le­ne i byg­get. Og med dette kor­set har det en helt klar kris­ten sym­bo­likk ennå. På Nord­re ka­pell skal det byg­ges en plate over kor­set. Det samme kan man vur­de­re her, sier Main Stens­holt, or­ga­ni­sa­sjons­sek­re­tær iHu­man-Etisk For­bund.

Stens­holt sier at dette ikke hand­ler om Hu­man-Etisk For­bund, men om re­spek­ten for alle de fa­mi­lie­ne som ikke har kris­ten tro.

For­nøyd kirke­mi­nis­ter

Etter at kor­set ble malt over er det nå fire livs­syns­flek­sib­le ka­pell i Skien. Gjer­pen, Borge­stad, Pol­len og Nord­re er alle nøy­tra­le.

Kirke­mi­nis­ter Rig­mor Aase­rud er vel­dig for­nøyd med at kir­ken har klart å gjøre ka­pel­let livs­syns­nøy­tralt.

- Før ble re­li­gion sett på som en pri­vat­sak. Men sær­lig etter 22. juli er det blitt be­visst­het om at re­li­gion er en vik­tig del av sam­fun­net. Når man har klart å til­rette­leg­ge fire livs­syns­flek­sib­le ka­pell, så har man gjort vel­dig mye, sier Aas­rud om Skien, iføl­ge avi­sen Var­den.

Sokne­prest i Gjer­pen kirke, Bjar­ne Ime­nes, synes også til­dek­kin­gen av kor­set er helt greit.

DAGEN