Lanserer ny bispekandidat i Tunsberg

Sølvi Lewin (42) føyer seg inn i rekken av kandidater til å ta over jobben som ny biskop i Tunsberg.

Sokneprest i Re kommune i Vestfold Sølvi Lewin (42) fremmes som kandidat til embedet som biskop i Tunsberg bispedømme.
Talsmann for etternominasjonen Helge Bratsberg forteller at den nye kandidaten fremmes for få en større bredde blant de nominerte.
- Blant de fem kandidatene som Tunsberg bispedømmeråd har nominert er det mange dyktige og kompetente personer. Mange i bispedømmet ønsker likevel en større bredde blant kandidatene når det gjelder alder, kjønn, teologisk profil og erfaring. I Sølvi Lewin har vi fått en meget dyktig kandidat, sier han i en pressemelding.

Øker kvinneandelen
I tillegg til Lewin er følgende nominert til bispesetet i Tunsberg:
Stortingsprest og statsstipendiat Per Arne Dahl, avdelingsdirektør Paul Erik Wirgenes i Kirkerådet, domprost Jan Otto Myrseth i Bergen, universitetslektor Margunn Sandal ved Teologisk Fakultet og prost Torstein Lalim i Nedre Romerike.
Dermed blir Lewin den andre kvinnelige kandidaten.

Representerer mindretallet
Sølvi Lewin representerer bispemøtets mindretall i samlivsetiske spørsmål. Hennes kandidatur bidrar til at flere av de stemmeberettigede ved bispevalget har en nominert som representerer deres syn i slike spørsmål, begrunner etternominasjonen.
Alle de fem andre bispekandidatene i Tunsberg sier ja til en forbønnsliturgi for likekjønnede par, men bare to vil at kirken skal vie dem.
Dersom hun velges vil hun trekke ned gjennomsnittsalderen blant biskopene, men hun vil ikke være den yngste. Per Lønning var nemlig 41 år da han ble valgt til biskop.

Sølvi Lewin er den eneste av bispekandidatene som både bor og jobber i bispedømmet.
- Vi er overbevist om at Sølvi Lewin, med sine kvalifikasjoner, vil fylle bisperollen på en veldig god måte, sier Bratsberg, som samtidig opplyser at etternominasjonsprosessen er godt i gang.

Sølvi Lewin

• 42 år, sokneprest I Re kommune i Vestfold siden 2005.
• Gift, et barn
• Utdannet teolog fra Misjonshøgskolen i Stavanger
• Misjonær på Madagaskar for NMS, fra 1997-1999
• Kapellan i Nittedal 2002-2005
• Medlem av Tunsberg bispedømmeråd siden 2011. Fikk flest stemmer fra prestene i bispedømmet og er deres valgte representant i bispedømmerådetrådet
• I tillegg til å sitte i bispedømmerådet sitter Sølvi Lewin som medlem i Kirkemøtet, og er også medlem i Kirkerådet. Hun har dermed en unik kjennskap til rådsstrukturen i Den Norske kirke, noe som blir svært viktig i prossene framover der kirken skal vedta ny organisering.
• Har videreutdannelse i Pastoral lederutvikling
• Leder utviklingsprosseres i menigheter i Re kommune, Vestfold.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Samtlige bispekandidater vil be for homofile par