KRISTEN: USAs målmann Tim Howard sier: – Jeg er velsignet som får oppleve denne drømmen. Og selv om alt dette skulle forsvinne i morgen, har jeg fremdeles fred i hjertet.

Kristne satte dype spor under fotball-VM

Kristne har satt dype spor etter seg under VM i fotball i Sør-Afrika. Tusener på tusener fikk høre evangeliet og flere hundre tok imot Jesus som sin frelser.

Ti stadioner, 32 nasjoner, 64 kamper, fire uker og èn vinner det er status til VM i fotball i Sør-Afrika 11. juni til 11. juli. Statsoverhoder og celebriteter fra minst 20 nasjoner dukket opp på tribunene. På listen finner vi prins William og Harry fra England, kong Juan Carlos og dronning Sofia av Spania, kansler Angela Merkel fra Tyskland, tidligere president Bill Clinton fra USA, rockestjernen Mick Jagger og fotballegende David Beckham.
Wade Cooker i International Mission Board gleder seg likevel mest over den insatsen kristne organisasjoner og kirker har gjort under fotball-VM.
- Tusenvis har fått evangeliet presentert enten i skriftlig form eller gjennom vitnesbyrd, og hundrevis har tatt imot Jesus som sin frelser. Vårt mål var å nå ut med evangeliet i byområdene. Alle rapporter forteller at vi har gjort en formidabel innsats, sier Cooker til avisen Christian Telegraph.

Kristne fotballspillere

Også på fotballbanen lød vitnesbyrdet om Jesus. Noen av de store fotballstjernene snakket åpent om at livet er mer enn sport, og viste til et mål som er langt større enn å vinne VM-pokalen.
- Uavhengig av hva du har, hvem du er, hvor du spiller, hva du gjør og hva slags yrke du har så elsker Jesus deg like høyt. Jeg ser dette når jeg vinner, men også når jeg taper. I Guds øyne er jeg den samme personen, og han vil holde fram med å elske meg like høyt som før, uttalte Lucio, kaptein på det brasilianske laget og medlem i en baptistkirke i Brasil.
Målmannen på USAs lag, Tim Howard, uttalte det samme.
- Jeg er velsignet som får oppleve denne drømmen. Og selv om alt dette skulle forsvinne i morgen, har jeg fremdeles fred i hjertet. Det høres kanskje vilt ut for folk flest, men dette er den freden som Jesus gir, sa Howard.
En annen kristen fotballspiller er den store brasilianske fotballstjernen Kaka.

Liknet Jesus

Leder i den sørafrikanske fortballorganisasjonen The Ultimate Goal, Joseph Jacobs, lovpriser den kristne innsatsen under VM. Han tror de kristne bidro til å gjøre sørafrikanere til mennesker som liknet på Jesus.
- De arbeidet med ett felles mål for øye - å vise Jesu kjærlighet til alle folk og nasjoner, noe som ga folk en opplevelse de aldri vil glemme, sier Jacobs.