BILVASK: Vask av biler er en a
...
BILVASK: Vask av biler er en av oppgavene under Godhetsfestivalen. Her er Gry Øvergaard (til venstre) og Kristin Fosse i aksjon under fjorårets festival. Foto: Ove Eikje
Klart for godhet i Stavanger
Del
Godhetsfestivalen arrangeres for femte gang i Stavanger neste uke. Menigheter utfører gratis arbeid for å vise godhet overfor hjelpetrengende.
- Vi ønsker å vise nestekjærlighet, og ut fra et kristent perspektiv vil vi leve ut vår kjærlighet i handling ved å gjøre gode gjerninger for folk. Samtidig er dette noe som alle mennesker kan ta del i, for alle har behov for å gi hjelp, og vi vil være en bevegelse som hjelper andre, sier pressekontakt Steve Bruns i Godhetsfestivalen til DagenMagazinet.

Han arbeider i IMI-kirken, som var initiativtagere til dette arrangementet i 2006.Eget magasin- 10 - 12 menigheter er med og arrangerer festivalen, og det er omkring 500 personer som deltar med ulike oppgaver. De vil vise godhet til andre hver ettermiddag og kveld i uken, ved å male hus, gjøre hagearbeid, reparere og vaske biler, og ta seg av små reparasjoner og andre oppdrarg i hjemmene. All hjelp er gratis, sier Bruns.

Han opplyser at et eget magasin om Godhetsfestivalen er laget og distribuert blant annet gjennom Stavanger Aftenblad. Derfor er det svært få som ikke vet hva som skal skje i neste uke. Påmelding både for dem som vil hjelpe og dem som ønsker å få hjelp kan gjøres på nettsiden www.godhet.no, og det ser ut til at folk benytter seg av denne muligheten.

- Seks dager før festivalen skal begynne, var det meldt inn 175 oppdrag og frivillige deltagere som skal utføre over 3500 arbeidstimer. Da mange av oppdragene er tidskrevende, er det behov for enda flere deltagere, sier Bruns.Oppdrag for alle- Hvilken målgruppe ønsker dere spesielt å hjelpe?

- Det er først og fremst eldre, aleneforsørgere og våre nye landsmenn som trenger en hjelpende hånd, men deltagerne vil spre godhet til alle med blant annet gratis bilvask og rydding på lekeplasser.

Menigheter i Stavanger og i distriktet står bak festivalen, men alle som vil kan være med og hjelpe andre. Det finnes oppdrag til folk i alle aldre, svarer Steve Bruns.

Hovedpastor Martin Cave i IMI kirken var en av initiativtagerne til Godhetsfestivalen, og han sier følgende om hvilket målsetting de har:

- Vi ønsker å forandre samfunnet med godhet. Festivalen har som mål å sette i gang en bevegelsen hvor vi gir videre av det vi selv har fått. Vi tror at små ting gjort i kjærlighet kan forandre verden.Lokale initiativSteve Bruns viser til at denne ideen sprer seg rundt også i flere menigheter innen Den norske kirke i Stavanger og omegn.

- Vi opplever at flere menigheter får et eierskap til Godhetsfestivalen, og de lager egne lokale prosjekter der de gir sin hjelp. I Hinna menighet går menighetsråd, stab, konfirmanter og frivillige sammen om et slik hjelpeprosjekt, der de blant annet skal besøke aldershjem. Hillevåg har gjort Godhetsfestivalen til en del av den årlige aktivitet i menigheten, og den står på diakoniens årsplan, forteller Steve Bruns.

Han håper at slike lokale initiativ kan spre seg spontant rundt i menighetene.

- Vi ønsker at Godhetsfestivalen skal spre en holdning som oppforder til godhet og hjelpsomhet også i de 51 ukene av året når vi ikke arrangerer en slik festival, understreker han.Program på søndagFestivalen avsluttes søndag 6. juni med fest og gudstjeneste i parken ved Rica Forum hotell, og konsert om kvelden i IMI kirken.

Det blir godhetsfest med sang av Lisa Børud, grillmat og mye gøy for alle aldre, og om kvelden arrangeres godhetskonsert der Solveig Leithaug er en av artistene, og Torolf Nordbø blir konferansier.Deltakere: Omkring 500 kristne i stavangerområdet sprer godhet i lokalsamfunnet

Arrangører: 10-12 lokale menigheter

Tid: 31. mai - 6. juni