Kåret til årets Jesuskvinne

- Det er den høyeste utmerkelsen jeg kan få, sier Lill May Vestly om å få hedersbetegnelsen fra JesusKvinner.

Under or­ga­ni­sa­sjo­nen Jesuskvinners kon­fe­ran­se i hel­gen ble sam­funns­de­bat­tant Lill May Vest­ly til­delt pri­sen «Årets Je­sus­kvin­ne».

- Jeg var vel­dig ove­r­as­ket. Jeg er ny som kris­ten og i hvert fall ny i Je­sus­Kvin­ner, og kunne nes­ten ikke tro at jeg kunne være ver­dig, sier Vest­ly til Dagen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hun ble kjent i krist­ne kret­ser da hun under Oslo Sym­po­si­um i fe­bru­ar holdt et sterkt inn­legg om hjemme­væ­ren­de hus­mød­re.

Fant et hjem

Pri­sen ble delt ut under åp­nings­guds­tje­nes­ten i Oslo Dom­kir­ke fre­dag kveld, etter at Vest­ly hadde holdt et kort inn­legg.

Selv skry­ter hun av hel­gens ar­ran­ge­ment.

- Det var helt rått og pro­fe­sjo­nelt til fin­ger­spis­se­ne. Jeg ble vel­dig opp­løf­tet. Jeg tol­ket det slik at de har samme verdi­sett som meg, og heier på mitt en­ga­sje­ment. Det er fan­tas­tisk å finne et nett­verk med så verdi­be­viss­te kvin­ner, sier Vest­ly.

Hun har vært en aktiv sam­funns­de­bat­tant i tre år, men ble kris­ten for fire må­ne­der siden.

- Før stod jeg alene i de­bat­ten, men etter jeg ble kris­ten opp­le­ver jeg alle ver­di­ene mine har fått et hjem, sier Vest­ly.

Syn­lig­gjør kvin­ner

Or­ga­ni­sa­sjo­nen som fyl­ler ti år i år blir om­talt av Dag­runn Erik­sen i Kris­te­lig Folke­par­ti som en po­si­tiv sam­funns­byg­ger.

- Je­sus­Kvin­ner er med og byg­ger selv­til­lit hos kvin­ner. De set­ter vik­ti­ge te­ma­er og de­bat­ter på dags­or­den og er en vik­tig aktør i å syn­lig­gjø­re krist­ne kvin­ner - både i sam­fun­net og me­nig­he­ter, sier Erik­sen til Dagen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Morshjerte i samfunnsklemma

Det ster­ke inn­leg­get om hjemme­væ­ren­de hus­mød­re, som Lill May Vest­ly holdt på Oslo Sym­po­si­um tid­li­ge­re i år, er en av de aller mest leste ar­tik­le­ne på Dagen.no i år.

Les også
Morshjerte i samfunnsklemma
Les også
Bygger selvtillit og samfunnJesuskvinner ti år
Les også
Planlegg ferien med Stevneguiden.no
Les også
Nyfrelst og heltent