Organist Hans Olav Baden (bildet) skal sammen med Prest Bendik Vollebæk (se bildet under) fylle Holmlia kirke i Oslo med salmesang på 2. juledag. Foto: Holmlia kirke

Synger alle julesalmene minutt for minutt

Presten og organisten i Holmlia kirke i Oslo har gjort om hele gudstjenesten for 2. juledag. Nå blir det to og en halv time med kontinuerlig julesang, selvfølgelig inspirert av NRKs salmemaraton.

Prest Bendik Vollebæk og organist Hans Olav Baden bruker Facebook for å nå ut med informasjonen om den spesielle 2. juledag-gudstjenesten i Holmlia kirke i Søndre Nordstrand bydel.

De gleder seg til det de kaller allsangfest i kirken.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Dette blir årets store allsanghappening i bydelen vår, sier en begeistret Hans Olav Baden.

Han gleder seg til å sitte ved tangentene og lede to og en halv time med kontinuerlig julesang.

– Julesalmene er godt kjent for de fleste, men vi får aldri sunget alle. Nå har du muligheten, sier den alltid sprudlende organisten, som har en eller 10 fingre med i spillet i det meste som skjer musikalsk i kirken.

Holmlia kirke melder på sine facebooksider at organisten får flere medspillere og stemmer 2. juledag:

«Svein Egil Skotte blir med på alle sine blokkfløyter. Så gled dere til vakre forspill og oppløftende diskanter Og så vil sopranen Torild Møller være med å synge noen av salmene underveis. Torbjørg Torp Nilssen bidrar også med både pianospill og sang.»

- Det er noe spesielt med det å synge sammen. Det var det vi alle ble så grepet av under NRKs store salmesending, sier Hans Olav Baden.

Her er noen av høydepunktene fra salmesendingen på NRK, et utvalg salmer og sanger som passer godt i adventstiden.

Baden lover å få fram maksimalt av hva orgelet kan gi av vellyd under hele programmet i kirken 2. juledag, altså den 26. desember.

Nøyaktig klokken 11 vil tonene fra første julesalme, Et barn er født i Betlehem (nr 27 i salmeboka), strømme ut av orgelpipene. Og deretter synges det kontinuerlig til menigheten har bladd seg gjennom alle de 46 julesalmene i Norsk salmebok.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Organist Baden understreker at det ikke er noe press om å synge alt - eller å bli sittende hele tiden. Her er det fritt fram for å komme og gå som det passer den enkelte.

Og blir strupen tørr og magen tom underveis, serveres det suppe i kirkestua.

– Siste salme, som trolig synges ved 13.30-tiden, er en av de nye i salmeboken, Carolas «Vem har tänt den stjärnan», forteller organisten.

Les også
Finn favorittsalmen din fra NRKs salmemaraton
Les også
Ber NRK følge opp med TV-gudstjenesterSakte-salmer
Les også
Våre nye mørkemenn
Les også
HEF kritiseres for kirkekritikk
Les også
Klage ved salmens slutt