Israel skal straffes dersom Syria bombes

Blir Syria bombet av vestlige fly, skal Israel straffes. Det lover både Iran, Hizbollah i Libanon og al-Qaida. Benjamin Netanyahu forsikrer at Israel vil slå kraftig tilbake.

Der­som vest­li­ge fly an­gri­perSyria, lover lan­dets støtte­spil­le­re en gru­som hevn. Og den hev­nen vil de ta ut motIs­rael.

Iran ad­var­te tirs­dag mot uten­landsk in­ter­ven­sjon i Syria og hev­det at hele re­gio­nen ville bli dratt med i kon­flik­ten. Kina og Russ­land har sagt nei til en in­ter­na­sjo­nal in­ter­ven­sjon i Syria.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Al­vor­li­ge føl­ger

Iran hev­der det var opp­rør­s­tyr­ker som stod bak gass­an­gre­pet i for­ri­ge uke der flere hund­re men­nes­ker ble drept.

- Vi ad­va­rer på det ster­kes­te mot et mi­li­tært an­grep på Syria. Det vil i så fall få al­vor­li­ge føl­ger for hele re­gio­nen og ikke bare be­gren­set til Syria, sier tals­mann Abbas Araqchi i Det irans­ke uten­riks­de­par­te­men­tet.

Ra­ket­ter mot Is­rael

Sam­ti­dig truer Hiz­bol­lah med å an­gri­pe Is­rael der­som målet med den vest­li­ge re­ak­sjo­nen er å fjer­ne pre­si­dent Assad i Syria. Hiz­bol­lah har tu­sen­vis av ra­ket­ter i det sør­lige Li­ba­non ret­tet mot Is­rael, som de truer med å ta i bruk.

- Der­som målet er å endre makt­ba­lan­sen i Syria, vil Hiz­bol­lah kjem­pe på flere fron­ter. Et stor­stilt vest­lig an­grep mot Syria vil umid­del­bart sende Li­ba­non ut i en krig med Is­rael, sier en le­den­de li­ba­ne­sisk em­bets­man­n til avi­senThe Daily Star.

Jihad mot jøder

Også ter­ror­grup­per til­knyt­tet al-Qa­ida lover en varm re­ak­sjon på en vest­lig in­ter­ven­sjon i Syria. Ter­ror­grup­pen som stod bak de fire ra­ket­te­ne mot Is­rael i for­ri­ge uke, sier de har star­tet jihad eller hel­lig krig mot jøder. En årsak er Is­ra­els støt­te til et vest­lig an­grep på Syria.

- Det grøn­ne lyset fra Is­rael og vest­li­ge land for å kjem­pe mot vårt folk i Syria, for at Is­rael skal sikre sin stil­ling, vil ikke føre til økt sik­ker­het. Det vil tvert imot føre de nær­me­re jihad-kri­ger­ne og gjøre det let­te­re å an­gri­pe dem, heter i en ut­ta­lel­se fra Azzam Ab­dul­lah-bri­ga­de­ne, en gren av al-Qa­ida i Irak.

Kraf­tig re­ak­sjon

Is­ra­els stats­mi­nis­ter Ben­ja­min Netanyahu sier de vil svare kraf­tig på alle an­grep uten­fra.

- Is­rael er for­be­redt på alle sce­na­ri­er. Vi er ikke en del av bor­ger­kri­gen i Syria, men hvis vi opp­da­ger for­søk på å skade oss, kom­mer vi til å rea­ge­re og det kraf­tig, sier Netanyahu ifølge nett­avi­senAhram Online.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

DAGEN