GIR BORT: Sowdiak, til høyre, gir sine to siste låter til fri anvendelse for menigheter som vil ha alternative lovsanger. Her sammen med makker Gino.

Gir bort sanger til menighetene

Hiphop-gutta Gino og Sowdiak bidrar gjerne til fornyelse av lovsangen i kristne menigheter. Hva er da bedre enn å gi bort et par sanger?

– Dette er noe vi gjør fordi vi ønsker virkelig at menighetene skal høre musikken vår. Vi føler vi kan bringe noe nytt og annerledes til den typiske lovsangen. Og om menigheter ønsker å bruke vår musikk til å spre budskapet om Jesus, så vil vi være de siste som står i veien for det, sier rapperen Sowdiak.

Han er en av artistene som plateselskapet G´bless Records har i stallen, et lite plateselskap i Kristiansand som driver med noe så sjelden som kristen, norsk rap.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Nå gir de norske menigheter alle muligheter til å bruke de to siste låtene sine i møter og gudstjenester.

Låten Sowdiak - Fyrtårn kan du se og høre i videoen øverst på siden.

Den andre, All The Way, ligger på Youtube.

Skapere

– Vi er skapt til å skape, vi er skapt til å gå fra ord til handling og fra tro til forvandling. Vi håper og tror at det Gud har gitt oss skal forvaltes og gis videre, derfor fri bruk til menighetene. Vi håper selvfølgelig at flere vil støtte vårt viktige arbeid med å kjøpe og streame musikken, slik at driften av selskapet kan fortsette, sier Jan-Erik Gino Mæland, populært kalt Gino, i plateselskapet.

Veteraner

De to har gitt ut plater tidligere, i alle tenkelige formater. Men siden det fysiske formatet sliter litt for tiden, er det mest nedlasting og strømmetjenester som de to benytter seg av. Det og å spille konserter. I sommer skal de opptre på Skjærgårds.

– Det blir vannvittig moro! Vi skal spille på scenen som heter The Gym, hvor de skal arrangere en hip-hop kveld. Det er alltid helt utrolig å spille på Skjærgårds. Alltid god stemning, alltid blide folk, godt vær og ikke minst et publikum som alltid tar av, sier Sowdiak med et smil.

– I tillegg har vi en unik mulighet til å spre Guds kjærlighet gjennom sangene våre, som er det viktigste for meg, legger Gino til.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Sjeldenhet

Det er ikke mange kristne rappere i Norge.

– Hvorfor er det slik, Gino?

– Jeg tror kanskje at det er få som tør å utlevere sin tro i musikken, fordi musikkbransjen gjerne har andre verdier som blir frontet og det er lettere å typisk å «slå igjennom» på radiolistene med en slik profil.

– Kanskje er vi for redde og ikke våger å stole på at Gud kan ta oss til store høyder gjennom musikken. Min tro forteller meg i hvert fall at vi makter alt i Ham som gjør oss sterk og ingenting er umulig så lenge vi jobber målrettet og ærer Gud.

– Det positive er at musikken er i forandring og det er gode eksempler på dyktige kristne andre band, sier han og nevner Jesus Loves Electro, Walking Sign, Humming People og andre artister i G'Bless Records; Sowdiak, Obi One, Twisted og JNS.

– Jeg har som regel aldri sett på meg selv som en kristen-rapper, men mer som en rapper som er kristen. Jeg tror det er mange rappere i Norge som har en tro, men ikke så mange som velger å snakke om det.

Man blir veldig fort stemplet som kristen-rapper om man gjør det. Men vi har ikke noe problem med det, ettersom vi er stolte av å kunne spre Guds ord gjennom musikken vår, forteller Sowdiak.

Damer og dop?

Kommersiell hip-hop har noen utfordringer i forhold til budskapet de gir lytterne. Det er en del tekster om mildt sagt utagerende livsstil. Ikke så med sørlandsgutta.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vår visjon er å spre Guds velsignelse på gateplan. Hva vi ønsker å formidle er jo litt avhengig av selve sangen, men vår musikk handler generelt om å få frem Guds kjærlighet for alle mennesker og hva han har gjort i våres liv, sier Sowdiak.

– Vi ønsker å formidle det hjertet er fylt av, rett og slett. Troen på Jesus Kristus. At det fins et håp så lenge det er liv, legger Gino til.

De to låtene som nå er ute, «Fyrtårn» og «All the way» karakteriserer som «en glad sommerlåt, og en sterk lovsang blandet med rap».

Les også
Fulle hus for kristen house-gruppeElektronisk musikk
Les også
Lager musikal om kongen som forente NorgeHåkon Håkonsson
Les også
En festival vil bli større, en vil bli litt mindre
Les også
Politiet rykket ut etter lovsang
Les også
Aldri for gammel for lovsang
Les også
Ber Rolling Stones droppe Israel
Les også
Se Israels president debutere som popartist i musikkvideo