FORKYNNER: Rolf Ansten Auke dø
...
FORKYNNER: Rolf Ansten Auke døde fredag av hjertestans. Han var et sjenerøst menneske, sier hans nærmeste medarbeider gjennom mange år, Terje Grotle. Foto: Arkivfoto: Johannes Reindal
Forkynner-general Rolf Auke er død
Del
Pastor i menigheten The River i Tønsberg, Rolf Auke døde fredag kveld av hjertestans. Han ble 64 år gammel. - En mann som alltid tenkte på andre og Guds rikes fremgang mer enn han tenkte på seg selv, sier Terje Grotle.

Rolf Ansten Auke (født 1948) døde uventet fredag kveld av hjertestans på et hotell i Oslo.Terje Grotle, Aukes nærmeste medarbeider gjennom mangeårig arbeid i The River i Tønsberg, bekrefter dødsfallet.- Det er en av Guds generaler i Norge som har gått bort, sier Grotle til Dagen.- Auke var et av de mest sjenerøse menneskene jeg har truffet. En mann som alltid tenkte på andre og Guds rikes fremgang mer enn han tenkte på seg selv, sier Grotle som var Aukes medpastor siden 2004.- Det har vært en rik lærdomstid å jobbe sammen med ham. Han har vært en åndelig far for meg, legger han til.

Styret i menigheten The River International World Mission, hvor Auke var hovedpastor, vil komme sammen i løpet av uken for å ta en avgjørelse på hvem som skal ta over hovedpastorrollen. Menigheten ønsker å fortsette arbeidet sitt uforminsket.Rolf Auke har i tillegg til å forkynne evangeliet både i Norge og utlande, plantet menigheter og skrevet bøker. Blant bøkene han skrev er «Et lykkelig liv» som er trykket i hundretusener eksemplarer og gitt ut på seks språk.(Dagen)