Fant det han lengtet etter i Redding

Andreas Fjellvang (28) var første nordmann på bibelskolen til Bethel Church i Redding. Senere har flere hundre nordmenn fulgt etter.

I Apost­le­nes gjer­nin­ger leste Andreas Fjellvang om tegn og un­de­re. I hver­da­gens Norge, der­imot, fant han ingen ting av dette. Sam­ti­dig som han i 2005 ble fer­dig med vi­dere­gå­en­de, fikk han en sterk leng­sel etter at det skul­le skje noe mer på det ån­de­li­ge pla­net, men han viss­te ikke hvor han skul­le lete.

Veien vi­de­re ble sta­ket ut da han møtte Sver­re Bjørn­haug, som i dag leder Je­sus­fel­les­ska­pet i Ber­gen. Bjørn­haug hadde reist til Red­ding i Ca­li­for­nia i fe­bru­ar 2005 etter opp­ford­ring fra den ame­ri­kans­ke for­kyn­ne­ren Marc Du­pont. Bjørn­haug ble dypt be­rørt av opp­hol­det i Red­ding og an­be­fal­te me­nig­he­tens bi­bel­sko­le til Andreas Fjellvang.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Fjellvang for­tel­ler at han ikke bare reis­te til Red­ding for å opp­le­ve noe selv, men at han hele tiden hadde en tanke om å kunne ta noe med til­ba­ke til Norge.

- Norge har godt av å få en på­virk­ning der­fra og få en opp­våk­ning i kul­tu­ren, sier han og mener det hele hand­ler om å løfte opp det Gud al­le­re­de har lagt ned i men­nes­ker.

- Jeg ville ta vek­kel­ses­kul­tu­ren med hjem.

Bi­bel­sko­len i Red­ding har i dag 45 nors­ke ele­ver. Siden 2005 har 2-300 nord­menn vært ele­ver der. Én av dem er Anet­te Stok­ke, som er med i le­del­sen i Get Fo­cu­sed i Tøns­berg. Andreas Fjellvang leder selv Nor­dic School of Mis­sion som er et re­sul­tat av bønne­sen­te­ret i Le­van­ger og kul­tu­ren i Red­ding.

DAGEN

Les også
Tid for oppgjør med Bill JohnsonArne Helge Teigen
Les også
Stor interesse for omstridt predikantBill Johnson