Edvardsen får kritikk for Ap-støtte
Del
Kristne forkjempere for regjeringsskifte skjønner ikke hvorfor verdensevangelist Rune Edvardsen åpent støtter Arbeiderpartiet foran høstens stortingsvalg.

Kirkeminister Rigmor Aasrud (Ap) besøkte Sarons Dal fredag. I den forbindelse gikk Edvardsen ut med sterk støtte til Arbeiderpartiet . Han viser til at Sarons Dal har hatt tett kontakt med partiet og at han selv har jobbet i industrien i ti år.

- Jeg setter veldig pris på de verdiene partiet har, sa Edvardsen ifølge Fædrelandsvennen .

Skole, helse og bistandspolitikk er konkrete saker han trekker fram.

- For meg dreier det seg om solidaritetsprinsippet, og det mener jeg står sterkest i Arbeiderpartiet, sier Edvardsen.

- Ikke kristent parti

Arbeiderpartiets kurs når det gjelder abort , Israel og homoekteskap er noe av det som har utløst kritikk fra kristne kretser.

- Jeg tror kristne velgere er blitt lurt til å tro at partiene på høyresiden støtter dem i disse spørsmålene, men dette er store stridsspørsmål på begge sider, sier Edvardsen. Ifølge avisen oppfordrer han ikke andre kristne til å stemme Arbeiderpartiet, men han er likevel ikke fremmed for å stille opp på valgkamparrangementer for partiet.

Tidligere Ap-ordfører Sigrid Lovise Bendixen i Audnedal, som ligger i Edvardsens hjemfylke Vest-Agder, er ikke glad for signalene fra verdensevangelisten. Hun meldte seg ut av partiet etter at hun kom til bevisst kristen tro under en vekkelse i hjembygda Konsmo i 1997.

- Min personlige mening er at det er negativt og vil ødelegge for KrF , sier Bendixen om Edvardsens Ap-sympati.

- Jeg føler ikke Arbeiderpartiet er noe kristent parti, men bare ødelegger for kristne verdier. Da snakker jeg ikke om de religiøse verdiene, men om samfunnsverdiene, sier hun.

Hun sto på stortingsvalgslisten for partiet i 1997, men kom til at hun ikke hadde samvittighet til å støtte partiets abortpolitikk.

Frykter rødgrønt press

Bjarte Ystebø har frontet kristen kamp for en ny regjering gjennom arrangementet Oslo Symposium , som i vinter gikk av stabelen for andre gang.

- Det trengs kristne i alle partier, og når det er kristne som har samvittighet til å stå i Arbeiderpartiet, så ønsker jeg dem alt godt, sier Ystebø.

Han mener det er et sterkt slektskap mellom arbeiderbevegelsen og den kristne grasrotbevegelsen.

- Det er mye man kan samarbeide med Arbeiderpartiet om fra sak til sak også på den sosialpolitiske aksen, men det er langt flere grunner til å stemme på ikke-sosialistiske partier, sier han.

- En stemme til Arbeiderpartiet er en stemme til fire nye år med den rødgrønne regjeringen, der SV styrer verdipolitikken. Det betyr fire år med press mot kristne organisasjoner og menigheter til å handle i strid med sin tro og samvittighet. Det betyr også fire år med ensidige fordømmelser av Israel, press på familien, utnyttelse av fattige kvinner i surrogati , planlagt far- og morløshet og bortsortering av barn med Downs syndrom. Det er vanskelig for kristne å bidra til dette, sier han.

Dagen