Det behøver ikke være slik det er

- Jeg har opp­da­get at det er så mange som ser det som sin opp­ga­ve å være et medie­po­li­ti, med egne stil­lings­in­struk­ser som det er nær­mest et kall å få leve i bak sine smart­te­le­fo­ner og data­skjer­mer. Der­for har ikke krist­ne medi­er noe gjen­nom­slag, hevder Jostein Krogedal.

Kir­ken er kjent for så mye rart. Mot kvin­ne­li­ge le­de­re. Ja til Is­rael. Nei til abort og ditt og datt.

Å følge med i krist­ne medi­er er jo ab­so­lutt ikke noe å an­be­fa­le med alle strøm­mer som dis­ku­te­res.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

All­tid noen som er mot noe og mener noe så sterkt og med sånn over­be­vis­ning at det høres jo over­be­vi­sen­de og rett ut, selv om det ikke er det.

Sånn har det vært og vil sik­kert være frem­over.

Pro­ble­met med denne åpne dia­lo­gen er at man tror at det er det som er vik­tig.

Dis­ku­sjo­ner og unyt­tig prat pas­ser ikke på trykk i det of­fent­li­ge selv om sam­fun­net sier at det er det som er rett. Lære­sam­ta­ler må tas rundt bor­det med teo­lo­ge­ne og ho­ved­le­de­re og ikke i le­ser­inn­legg.

Kon­flik­ter og feil i or­ga­ni­sa­sjo­nen be­hø­ver ikke kom­men­te­res av alle og bret­tes ut for å finne en, nett­opp: «synde­bukk».

Jeg har opp­da­get at det er så mange som ser det som sin opp­ga­ve å være et medie­po­li­ti med egne stil­lings­in­struk­ser som det er nær­mest et kall å få leve i bak sine smart­te­le­fo­ner og data­skjer­mer. Der­for har ikke krist­ne medi­er noe gjen­nom­slag, for det ska­pes ikke mo­men­tum.

Mo­men­tum ska­pes når flere men­nes­ker går sam­men i en enhet frem mot noe de mener er vik­tig og er vil­li­ge til å stå opp for.

Noen tror at unge men­nes­ker ikke vil være i kir­ken. At ge­ne­ra­sjo­ne­ne som kom­mer er tapt. Det tror jeg ikke på. Frem­ti­den er gans­ke så lys når man ten­ker på unge men­nes­ker som vil for­and­re ver­den.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

La oss ta de kom­men­de ge­ne­ra­sjo­ne­ne før rea­lis­men og er­fa­rin­ge­ne blir for ster­ke og gi liv­e­ne inn­hold med vi­sjo­ner, Guds ord, le­der­skap og hen­sikt.

Om alle kir­ker be­stem­te seg for å lære noe av vår arv de siste par hund­re årene og ta den opp igjen, så er vi inne i et mo­men­tum.

Finn vi­sjo­nen og ver­di­ene og ikle de med nye me­to­der og ut­trykk som gjør det for­ståe­lig og at­trak­tivt for de neste ge­ne­ra­sjo­ne­ne.

Jeg har min bak­grunn i NLM. Jeg er takk­nem­lig for det. Det å lese min mors bok nå om beste­fars vei fra Kina til Tan­za­nia er sterk kost, men å tref­fe unge men­nes­ker fra NLM sist uke som star­ter nye fel­les­skap i Har­stad, var san­ne­lig en opp­vek­ker.

Hør her: tenk om vi alle fo­ku­ser­te på opp­dra­get og fant ut hva vi tror Gud har kalt oss til og hva man­da­tet er, og gikk med det. Vi kan for­and­re dette lan­det.

Nye fel­les­skap, nye kir­ker, nye le­de­re i sen­tra­le po­si­sjo­ner som leg­ger ned liv­e­ne sine ned for en hen­sikt og ikke makt eller grå­dig­het.

Våre gener som krist­ne i dette ny­de­li­ge lan­det må gjen­opp­da­ges. Få fyr i ga­ve­ne og po­ten­sia­let og gå med det.

Ikke gjør det så vans­ke­lig at det er kun de med dok­tor­grad som skjøn­ner det og at det er jour­na­lis­te­ne som set­ter dags­or­den.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

2 Ti­mo­teus 1:6 «Der­for vil jeg minne deg om dette: La Guds nåde­gave i deg flam­me opp på nytt». Det betyr at det er ikke dødt, bare litt på vent.

Jostein Krogedal

pastor i Intro Sandnes

Les også
Trøsten fra Gud
Les også
Strides om professor-kravNLA Høgskolen
Les også
NRK-utsagn om helvete opprører
Les også
Vurderer å stenge flere Oslo-kirker