BØNNELAPP: Døveprest Lisa Lind
...
BØNNELAPP: Døveprest Lisa Lind hadde med seg en bønnelapp som hun plasserte mellom steinene i Vestmuren i Jerusalem.
 Foto: Kenneth Fjell Rasmussen
– En opplevelse å få gå i Jesu fotspor
Del
– Nå forstår jeg hvorfor Jesus valgte Kapernaum som base. Byen ligger fantastisk til ved Genesaret, og jeg tror Jesus må ha elsket å sitte der og se utover sjøen, sier Lisa Lind, som deltok på forrige ukes israeltur i regi av Dagen Reiseklubb.

For henne var dagene i Galilea, i Jesu fotspor, høydepunktet under turen.

Lind er kapellan i Døvekirken i Trondheim, men reiser også over store deler av Norge som prostiprest. Hun sier turen til Israel var viktig for henne faglig sett.

– Jeg har alltid hatt problemer med å se for meg landskapet, og hvor lange eller korte avstander Jesus og disiplene måtte gå. Nå sitter jeg igjen med en rekke synsinntrykk som blir viktige for meg når jeg skal preke over bibeltekstene, sier hun.

REISELEDER: Rolf Solås ved modellen av Jerusalem, slik byen så ut på Jesu tid. Foto: Kenneth Fjell Rasmussen
 

Som «stokk døv» fikk hun ikke med seg kakofonien av lyder i Jerusalems basargater, men hun mener at døve ofte får med seg flere og mer detaljerte synsinntrykk enn hørende.

Siden turen hadde faglig betydning for henne, fikk hun med seg to døvetolker fra Norge, dekket av NAV.

– Det er anstrengende å skulle tolke for meg fra morgen til kveld, så det var avgjørende at jeg fikk med meg to personer som kunne dele på jobben, sier hun.

JERUSALEM: Deltakerne på Dagen Reiseklubbs israeltur kom til et Jerusalem badet i sol. Foto: Kenneth Fjell Rasmussen
 

Israelturen hadde 35 deltakere, og blant deltakerne var det både israelveteraner og folk som besøkte Israel for første gang.

Rolf Solås i Dagen Reiseklubb forteller om en sterkt økende interesse for reiseklubbens turer.

– Denne turen ble raskt utsolgt, og vi hadde mange på venteliste. Men vi har satt en grense på 35 deltakere på reiser til utlandet. Vi ønsker ikke altfor store grupper med de ulempene det medfører, sier han.

*Her kan du finne Dagen reiseklubb på Facebook

*Følg også gjerne Dagens mann i Israel på Facebook