Cameron snakker om sin kristne tro i påskehilsen

Britenes statsminister David Cameron ønsker god påske med å fortelle om Jesus.

- Pås­ken er ikke bare en tid for krist­ne til å re­flek­te­re, men også en tid for hele lan­det vårt til å re­flek­te­re over hva kris­ten­dom­men til­fø­rer til Stor­bri­tan­nia, sier Ca­me­ron i sin påske­hil­sen på Yout­ube.

I den sjeld­ne kom­men­ta­ren på hans egne re­li­giø­se tro, un­der­stre­ker stats­mi­nis­te­ren blant annet vik­tig­he­ten av å lære barn om de re­li­giø­se as­pek­te­ne av pås­ken, og snak­ker om «fre­den» og «vei­led­nin­gen» han selv får gjen­nom sin krist­ne tro.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I den litt over to mi­nut­ter lange vi­deo­snut­ten for­tel­ler han også om sin egen reise til Bet­le­hem og Je­ru­sa­lem for­ri­ge måned.

- Jeg fikk se med egne øyne ste­det der Jesus ble født og døde. Det var en eks­tra­or­di­nær opp­le­vel­se for meg å være der så mye his­to­rie be­gyn­te, sier Ca­me­ron i vi­deo­en, og leg­ger til:

- Hver dag ut­fø­res det utal­li­ge hand­lin­ger av god­het over hele Stor­bri­tan­nia av de som tror på og følge Kris­tus. Hjer­tet av kris­ten­dom­men er å «elske din neste» og mil­lio­ner av men­nes­ker lever det vir­ke­lig ut, sier Ca­me­ron.

Han lov­pri­ser Alpha-kurs (kurs i kris­ten tro) som hjel­per kri­mi­nel­le til nye liv, og god­he­ten som ble vist av de som hadde hjul­pet be­bo­ere under vin­ter­stor­me­ne over det sør­li­ge Eng­land.

Ca­me­ron holdt ons­dag en mot­ta­kel­se for krist­ne le­de­re i Dow­ning Stre­et, der han i følgeBBC skal ha om­talt Jesus som sin per­son­li­ge frel­ser. 

I følge BBC skyr bri­tis­ke po­li­ti­ke­re tra­di­sjo­nelt unna å snak­ke om per­son­lig tro i det of­fent­li­ge, en hold­ning som er opp­sum­mert av Tony Blairs tid­li­ge­re spin­doc­tor Alas­tair Camp­bell, som i 2003 ut­tal­te at: «Vi snak­ker ikke Gud».